Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stručně o mé zkušenosti s touto pojišťovnou - VZP. Asi po 15 letech po TEP obou kyčlí došlo k opotřebení plastových jamek v pánvi. Bylo to spojeno se značnou bolestí. Byly provedny reoperace, ale přitom došlo k infekci. Následovaly další tři operace se snahou odstranit toto napadení. Potom byla jednaTEP vyjmuta. Noha se zkrátila o cca 6 cm. Naděje na nové vsazení endoprtézy pro můj věk a cca 10 dřívějších narkóz byla nulová.

Můj ortoped napsal žádost na el. invalidní vozík, který jsem si sám vybral. Byl repasovaný a VZP měla zaplatit asi 3 500 Kč dodavateli DMA Praha. Žádost, ke které jsem musel mít doporučení celkem od 6 specialistů jsem odevzdal do pobočky pojišťovny v místě. Všichni tito specialisté mne ujistili, že jsem schopen tento vozík ovládat.

Protože asi 3 měsíce se nic nekonalo, tak jsem napsal naléhavý dotaz přímo na náměstka ředitele a na stav jsem upozornil. Asi ty ctihodnosti co jsou v čele pojišťovny toto neunesly a dokonce, když jsem popsal tuto věc i řediteli VZP osobním dopisem, tak jsem obratem dostal vyrozumění, že komisionální posouzení odbornými lékaři vedení pojišťovny je záporné a důvody, že mě může sdělit můj ortoped.

Toho jsem se ani neptal, protože jsem měl pocit, že jsem ještě i pod úrovní domácího zvířete, nebo jinověrcem v muslimské zemi. Tak to je má zkušenost, která nastavila poměr mezi úřadem a člověkem, tedfy kolosem a obtížným hmyzem. Náklad byl opakuji znova 3 500 Kč.

0 0
možnosti

Znám lékařku, která píše léky každému, kdo je potřebuje. Každoročně dostává od VZP pokutu za to, že píše léky ve výši kolem 500.000,-Kč, i když VZP ví, že je to pro ni likvidační. Každým rokem musí několik hodin věnovat vysvětlování, proč ty léky musela psát. Pak je jí pokuta snížena na únosnou mez. Lidi, kde to žijete? V Kocourkově?

0 0
možnosti
Foto

Jen malá poznámka. Pokud už dané zařízení má s pojišťovnou smlouvu, tak ji má na dobu neurčitou. Vypovězení je možné jen za předem definovaných podmínek, které jsou jednoznačné /podvody apod./

Rovněž se mýlíte ve čtvrtletním vyúčtování - nyní je roční. Takže zhruba v dubnu běžného roku lékař obdrží údaje z předminulého roku a přesně ví, kolik může "proléčit". Při extrémním nárůstu je možné zdůvodnění a poté anulace srážky. Navíc VZP posílá emailem i průběžný stav, takže lékař, který to čte, by neměl být překvapen.

0 0
možnosti

Tomáši, ale není to tak dávno, kdy jsem na VZP žádal v květnu sdělení limitu, kolik smím psát léků, a dostal jsem odpověď, že to sdělit nemohou, takže jsem se nedověděl, zda ještě mohu léky psát nebo nikoliv. Ale již v červenci jsem dostal pokutu, že jsem za první pololetí propsal příliš mnoho léků.

VZP se k lékařům chová, jako jejich otrokář!

0 0
možnosti

Souhlasím,ale ta zmínka o tom,že lékař dostane pokutu až několik desítek až stovek tisíc čtvrtletně od pojišťovny,tak to jste přehnal.

0 1
možnosti
Foto

P42e54t57r 31H15e59s23s

30. 7. 2016 11:21

V jižních Čechách to před více než šesti lety bylo běžné. Ty dopisy s výší pokut dostávala většina soukromých lékařů. Některé jsem osobně viděl., a ty částky byly ve výši desetitisíců až statisíců čtvrtletně.

1 0
možnosti

Moje zkušenosti jsou naprosto opačné.

1 1
možnosti

Buď nejsi lékař nebo odmítáš psát léky. Výhrůžky VZP proti kvalitní práci jsou všude!

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik