Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P61e72t87r 66H11e17s15s

1. 8. 2016 10:38

Než nějaká propagace jakéhokoliv náboženství, mě velmi zajímá čemu my tady v Evropě, ČR věříme. Budu se muset lépe zeptat.

0 0
možnosti

Velká karma a moje doplnění. Drobné připomínka. Někde jsem četl, že zavražděný kněz byl důchodce, který "zaskakoval" za kněze na dovolené.

2 0
možnosti
Foto

K59a79r18e67l 26C82a36c64h

31. 7. 2016 19:57

Když vidím, jakých zvěrstev jsou schopni lidé ve jménu víry v nějakého Boha, tak se cítím mnohem lépe, jako nevěřící - či agnostik. Pan Halík o nás s despektem říká, že jsme Něcisté, protože každý člověk v něco věří. Především ale musí věřit sám sobě. Pak nepotřebuje žádnou berličku v podobě nějakého iracionálního Boha, který po vroucích modlitbách vyřeší problém, který se jemu samému řešit z vrozené pohodlnosti nechce. Takže je dobré věřit i v to, že nakonec vždycky zvítězí dobro, i když to dá velkou práci. Žádné plané modlitby a prosby k Bohu tuto práci nemohou nahradit. No a když se to nepodaří, je to jen z toho důvodu, že jsme udělali málo a měl by to být impuls pro to udělat více. Pravda - slabší jedinci bez víry v Boha se při neúspěchu obrátí k jiné berličce a tou je alkohol či drogy. Co je lepší, nedokážu posoudit - zatím jsem tomu nepropadl, i když nikdy neříkej nikdy.

1 1
možnosti

J81o88s32e96f 16P85o98t14r

31. 7. 2016 21:52

Pane Cach představte si, že zvěrstev jsou schopni i lidé, kteří věří ve vědu, pokrok, šťastnou budoucnost a víru v Boha zakazují, jsou nevěřící, ateisté. Jestli o takových nevíte, tak si vzpomeňte na dobu nedávno minulou.

Vědecké, pokrokové a šťastnou budoucnost slibující komunistické hnutí má na svědomí na 100 milionů mrtvých, což je absolutní rekord v lidských dějinách.

A co budeme moci očekávat, až všichni budou jako vy, nevěřící, bez jakýchkoliv morálních zábran ? Ateističtí komunisté ten trend jednoznačně nastínili.

Problém není v náboženství nebo v ideologii, ale v agresívní povaze člověka a v tom jak své přesvědčení používá.

0 0
možnosti

Jestli ty prázdné nebudou proto, že lidé přišli na to, že mohou věřit bez kostela a bez placeného vykladače, který se při výkladu musí řídit direktivami nadřízených.

To, že jsou mešity plné nic moc nedokazuje. Jen ať si zkusí souvěrec nepřijít!!!

1 0
možnosti

J11a71n 51R35á43ž

31. 7. 2016 15:14

Islamisté preferují kolektivní způsob života i kolektivní praktikování své víry. Západní člověk tuto etapu překonal a upřednostňuje člověka, jako samostatné, svobodné a nezávislé individuum. Muslim je ve své víře závislý na víře svého okolí a proto se cítí být součástí celku. Tento způsob praktikování víry západního člověka netáhne a tak vliv církve i povit národní solidarity u západního člověka slábnou, tyto pilíře, na kterých nade civilizace po staletích stala nejsou ničím jiným nahrazeny..

Ovšem nebezpečná západnímu člověku je i arogance, s jakou víru v existenci duchovní nadstavby bytí zavrhuje a tak se z něho stává člověk, který je vlastně duchovní mrzak, neukotvený jedinec, který se potácí mezi pochybnostmi o tom, zda vědecký (racionální ) pohled na svět mu přinese opravdové štěstí a vírou, že mu nějaké "ismy" (ekologismus, feminismus, homosexualidmus, liberalismus,socialismus) pomohou k lepšímu životu.

Dokud se nezbavíme předsudku , že víra v něco, co každodenní bytí člověka přesahuje, je něco "nemoderního " , že člověk věřící je zpátečník, který vývoj brzdí a nic nového nemůže přinést , nemáme v souboji s východními národy, který už zacal, žádnou šanci.

3 3
možnosti
Foto

Najednou z ničeho nic víte, že existuje něco jako národ, nikoliv pouze individuum.

3 0
možnosti
Foto

Lze pouze doufat, že jste se podobně zamyslel nad činem Barucha Goldsteina, který v Hebronu zmasakroval 29 modlících se Palestinců v mešitě.

1 1
možnosti

Takže pokud jsem Vás dobře pochopil, musíme všichni začít chodit do kostela a problém s imigranty je vyřešený. To si na rozdíl ode mne myslí asi i pan Halík.

0 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik