Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J63a70n 84R90á40ž

31. 7. 2016 15:14

Islamisté preferují kolektivní způsob života i kolektivní praktikování své víry. Západní člověk tuto etapu překonal a upřednostňuje člověka, jako samostatné, svobodné a nezávislé individuum. Muslim je ve své víře závislý na víře svého okolí a proto se cítí být součástí celku. Tento způsob praktikování víry západního člověka netáhne a tak vliv církve i povit národní solidarity u západního člověka slábnou, tyto pilíře, na kterých nade civilizace po staletích stala nejsou ničím jiným nahrazeny..

Ovšem nebezpečná západnímu člověku je i arogance, s jakou víru v existenci duchovní nadstavby bytí zavrhuje a tak se z něho stává člověk, který je vlastně duchovní mrzak, neukotvený jedinec, který se potácí mezi pochybnostmi o tom, zda vědecký (racionální ) pohled na svět mu přinese opravdové štěstí a vírou, že mu nějaké "ismy" (ekologismus, feminismus, homosexualidmus, liberalismus,socialismus) pomohou k lepšímu životu.

Dokud se nezbavíme předsudku , že víra v něco, co každodenní bytí člověka přesahuje, je něco "nemoderního " , že člověk věřící je zpátečník, který vývoj brzdí a nic nového nemůže přinést , nemáme v souboji s východními národy, který už zacal, žádnou šanci.

3 3
možnosti
Foto

Najednou z ničeho nic víte, že existuje něco jako národ, nikoliv pouze individuum.

3 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik