Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Václav Klaus se zatím nemýlí. Správně vystihuje úpadek socialistického školství a nabízí řešení, jak vybřednout!! Krušná to cesta, hodně trnitá ... , a snad proto i nekonečná??

0 0
možnosti
PK

Kontrola kvality je nezbytná v každém oboru. JInak dojde ke snaze získat minimální výsledek s absolutním minimem vložených prostředků (aka šmejd).

1 0
možnosti
JR

J70a97n 96R35á62ž

1. 8. 2016 17:04

Bude-li méně středních škol, neboť ty nekvalitní nebudou mít peníze na provoz, bude potřeba méně absolventů pedagogických fakult, bude se moci zmenšit počet studentů a ti pedagogové, kteří ve školství zůstanou, dostanou větší platy a problém podfinancování školství půjde cestou k vyřešení tohoto stavu. Negativně to dopadne jen na uchazeče o studium na gymmaziích, kteří stejně na to, aby odmaturovali a následně vystudovali VŠ nemají předpoklady. No a o to jde, aby studoval jen kdo na to má IQ.

Pak může nastat i redukce vysokých škol, trena i tím, že se u některých studijních oborů místo státních dotací zavede školné, odebere se akreditace u oborů, které jen zvyšují počet nezaměstnaných absolventů a ty fakulty, které místo dobrého vzdělání jen rozdávají tituly, zaniknou.

Vím, že je to jen zbožné přání, které dokud bude u nás vládnout socialismus, nedojde k realizaci.

5 0
možnosti
VS

Máte krátkou paměť. Vzpomeňte si, jak se opakovaně volalo po širší síti SŠ, protože lidé s tímto vzděláním budou mít lepší uplatnění a kromě toho nás taky kritizovali "venku". Tak se tomu nechalo volné pole působnosti a akreditaci dostal a dostává v podstatě kdokoli. Je jasné i na ministerstvu, že násobek středních (a vysokých) škol neznamená násobek kvalitně vzdělaných lidí. Jenže co s tím? Kdyby se začaly školy rušit, lidi by protestovali a to přece nejde. Tak se o tom tu a tam pohovoří, napíše se o tom pár článků do novin a nějaký blogger se vyjádří ve smyslu, že by se mělo ..., že je třeba....... Politici řeknou, že by se mělo ....., že je třeba .... a jede se dál.

Jo - a nezmění se vůbec nic.

2 0
možnosti
Foto

Po širší síti SŠ? Spíše si pamatuju, jak se už koncem 90.let už mluvilo o inflaci maturit, že střední školu vystuduje už fakt mnoho lidí a není pro ně uplatnění.

Pamatuju si ale volání po více vysokoškolácích a poukazech na to, jak máme mnohem méně lidí s VŠ než je v EU.

0 0
možnosti
MC

Kéž by jste měl za ušima, jako V.K.ml.., nedocházelo by k tomu, že z gymnasií pokud se student nedostal na jinou vysokou školu šel na pedagogiku. Proto dnes je školství tam, kde je - pokřivené levicovými kádry.

2 0
možnosti
JN

J35o62s92e46f 92N33i57k61l

1. 8. 2016 11:54

S velkou částí vašeho článku souhlasím...v úvodu jste kritizoval naše totalitní školství..kéž by výstupy všech stupňů našeho současného školství měly takové výsledky, jako před rokem 1989...naši žáci a studenti v mezinárodních vědomostních soutěžích obsazovali čelná místa ... o kvalitě tehdejších středních "učňovských" škol si můžeme nyní nechat jen zdát, o chování žáků a studentů rovněž, rovněž o vztahu některých rodičů směrem ke škole..

3 0
možnosti
Foto

Nevím v čem se V. Klaus ml. rozcházíte. V podstatě on tvrdí to samé.

3 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik