Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

Autor "zapoměl" na jeden důvod - podle mne ten hlavní - proč někteří lidé volili Zemana. Jsou to Zemanovy politické názory...

Zeman byl jediný z nabízených kandidátů, který nesouhlasil s multikulti, zeleným terorismem a protektorstvím EU.

Když se na Zemanův volební úspěch a jeho současnou oblibu podíváte z tohoto pohledu, vyjde vám, že jeho voliči nemusí být vůbec jednoduší, prorusky zaměření vesničané. A popravdě pro mne osobně je mnohem důležitější jakou politiku a jaké názory president prosazuje, než to jak si vede v místních žabomyších válkách.

12 3
možnosti
TP

T76o53m83á67š 41P47í57c34l

4. 11. 2016 10:37

Já bych trochu poupravil tu opatrnost k EU. Zeman naopak od počátku říkal, že dá na hrad vlajku EU. Tehdy ještě nebylo jasné, jak funguje Lisabonská smlouva a jak vůbec funguje EU jako taková. Dnes by si asi žádný kandidát nemohl dovolit touto vlajkou mávat.

6 2
možnosti
TP

T95o24m78á93š 27P66í87c64l

4. 11. 2016 10:23

Omlouvám se, že si tak trochu kradu zdejší diskusi. Ale nadnesu další téma. Psal jste, co Schwarzenberga diskvalifikovalo u českých voličů. Jak si ale pak vysvětlíte, jakou podporu má u Zemanových voličů Donald Trump? Srovnejme Schwarzenberga a Trumpa. Oba jsou bohatí (Trump dokonce ještě mnohem víc). Schwarzenberg je šlechtic, Trump je miliardář a magnát (to je možná ještě horší). Schwarzenberg restituoval za podivných podmínek, Trump se při svém zbohatnutí také zrovna nalevo a napravo neohlížel. V další fázi můžeme hledat, co má Trump společného se Zemanem. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nacházím dvě věci. Mluví, jak jim zobák narostl, upřímně a i o věcech, které, jak se říkalo kdysi, "pohoršují maloměšťáka". Úplně vidím nějakou paničku z 19. století, jak poslouchá Zemana nebo Trumpa, pronese svým vysokým hlasem "Ach, to je skandál!" a omdlévá. Protože o některých věcech by se mluvit přece nemělo... JENŽE TO BY NA ZVOLENÍ NESTAČILO. Co mají tedy jiného společného? Vymezují se proti něčemu, co se mase lidí velice převelice nelíbí. A co je to NĚCO? To bych dal za domácí úkol každému, kdo hájí ty šedivé ouřady a byrokraty a komu se lidé jako Zeman nebo Trump nelíbí. Neříkám vám, že byste s tím hned měli souhlasit. Ale uvědomíte-li si, kde je problém, možná pak nebude vaše myšlení v limitech těch klišé, které nacházím v tomto blogu.

8 3
možnosti
JB

J30a58n 42B57u92r22i93a22n

4. 11. 2016 10:36

Souhlas. Mám k tomu jedno velké ALE. Prezident ČR nemá v podstatě žádné pravomoce k tomu, aby zabránil věcem, které voliče trápí či straší - třeba muslimskou migraci. ALE lidé Zemana budou volit, protože si myslí, že tu pravomoc má. Proto mu odpouštějí to, že je schopen skoro hodit šavli na klenoty či že se paktuje nebo nechává vydržovat Ruskem či Čínou.

Zeman v podstatě voliče uvádí v omyl.

5 2
možnosti
Foto

Zemanovi voliči jsou hlavně starší lidé 50+, z venkova, levicově zaměření, kmenoví voliči KSČM a ČSSD, většinou chudší a měně vzdělaní. Tito lidé jsou frustrovaní ze světa, kterému mnohdy nerozumí.

Zdroj: http://petrhess.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=564695

Mohu vás ujistit, že toto je jen vaše zbožné přání. Možná se potom lépe spí, když se konejšíte takovými představami chudých, nevzdělaných a frustrovaných "bab a dědků" z venkova.

;-)

13 2
možnosti
TP

T23o92m75á40š 28P70í77c49l

4. 11. 2016 10:24

Vlastně píšete ve stručnosti to, co rozvíjím o příspěvek výše.

0 0
možnosti
JZ

Co věta to kravina, zamyslete se nad tím líp.

Zeman vyhrál, protože si, na rozdíl od knížete a jeho příznivců, na nic nehraje. Chová se jako ***** ale neprochází mu to u médií ani u lidí, kteří mají, na rozdíl od prezidenta, nějakou reálnou moc a přínos světu.

Oproti tomu jeho soupeř se chová úplně stejně a ještě je za to chválen. Úplatek v restitucích? To bylo dávno, teď už jenom etalon morálky. Trafiky v parlamentu a jeho přirovnání k náhrdelníku za sex? To nic není, řekl to přece noblesně. Boj proti komunismu s Kalouskem po boku, což je oximorón, taky nikoho nevzrušil. A snaha nebratříčkovat se s nedemokratickými režimy? Zeman mává v Číně plyšovým krtkem, kníže podepisuje se Saudskou Arábií memoranda o porozumění...

Já radši někoho, kdo je za kraviny kritizován, než někoho, kdo je za ně oslavován. A šlechtice a emigranta bych bral za prezidenta všemi deseti, ti mají zpravidla jistý morální profil. Ovšem tento kníže je výjimka. Ještě, že z politiky mizí a dá-li bůh, zmizí i hradní šašek.

9 4
možnosti
ZB

Karma.Dobře napsáno.Jinak je celkem zajímavé,že politici,kteří se chtěli na Zemanově popularitě v jistých vrstvách společnosti přiživit,dopadli špatně.Strana,kde je Zeman čestným předsedou se přes velké ambice nedostala do parlamentu a nyní je někde kolem procenta a to jsou v jejím vedení nejbližší spolupracovníci Zemana.Hlavní adoranti v ČSSD,Hašek,Škromach,Huml nebo Foldyna dostali v posledních volbách totální výprask...Zemana i nadále budou volit starší voliči komunistu a ruzní "vlastenci" a "okamurovci" oslavující Rusko,to tvrdé jádro cca 20 až 25 procent voliču,jistě bude volit Zemana dál.O zbytek mají možnost soupeřit další kandidáti.

5 3
možnosti
JB

J80a40n 73B53u93r88i89a39n

4. 11. 2016 10:23

Ano, jde jen o to, aby do druhého kola prošla relativně normální osobnost a Zeman jede na Vysočinu.

Přesně tohle se totiž ukazuje v senátních volbách. V druhém kole často vyhraje outsider jenom proto, že lidi z něho nejsou nadšení, ale vadí jim méně jak nějaká ta politická hvězda.

1 1
možnosti
TP

T71o78m53á48š 94P11í85c66l

4. 11. 2016 10:10

Ještě jeden paradox minulého prezidentského dilematu. Co jsem vypozoroval, tak "LEVICOVÉHO" Zemana volili převážně lidé více samostatní. Živnostníci, podnikatelé, zaměstnaci soukromých firem. Prostě lidé, co něco umí, a kdyby spadly veškeré systémy (elektřina, funkčnost infrastruktury, úřady), dokázali by se o sebe postarat. "PRAVICOVÉHO" Schwarzenberga volili lidé mající potřebu, aby někdo je samotné nebo celý národ vodil za ručičku a říkal jim, jak se má co dělat. Někdo, koho je třeba uctívat (Havel) a ještě lépe někdo zvenku, protože tam všechno dělají lépe (EU, Brusel). Tedy lidé nesebevědomí, zakomplesovaní, prostě lidé, kteří čekají s nataženou dlaní v divadlech, rektorátech, neziskovkách a úřadech, až jim někdo něco dá.

14 6
možnosti
JB

J96a45n 84B41u85r85i37a88n

4. 11. 2016 10:20

Tak takové dělení voličů je hodně na vodě.

3 1
možnosti
EK

Takže vy jste další člen Zemanova volebního štábu??

1 0
možnosti
TP

Váš článek je plný překrouceného pohledu na oba minulé kandidáty a papouškování pohledu na voliče Zemana, na to se pak dá těžko smysluplně reagovat. Tak snad přidám jen svůj profil, jelikož budu na 99 % volit Zemana. Je mi 36 let, vysokoškolské vzdělání, nadprůměrné znalosti z historie a literatury, dobré bydlení, v práci jsem spokojený, mám hodně koníčků a ve volebních kalkulačkách mi vychází profil typického voliče Strany svobodných občanů.

8 4
možnosti
TP

T28o95m62á31š 17P53í80c41l

4. 11. 2016 10:03

Ještě jsem zapomněl na jednu důležitou věc, která možná zabrání tomu, aby se domeček vašeho vidění světa nezbořil. Jsem z vesnice :-)

3 0
možnosti
TB

Já myslím, že se dopouštíte té samé chyby jako Zemanovi protikandidáti. Povýšenectví a elitářství. To spousta lidí nemá rádo. Navíc velká většina lidí mimo Prahu a velká města řeší úplně jiné problémy, existenční, takže pak takové ty "kauzy" typu medajle pro ministrova strejčka je jim úplně, víte kde ;-)

5 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik