Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

Nejspíše proto, že než volit Bobo-Bobošíkovou, Horáčka, Schwenzenberku nebo Hillary holt bylo rozumnější volit Trumpa (nebo u nás Zemana).

Asi tolik na vysvětlenou ...

5 6
možnosti
TN

No, rozumnější. ;-)

Jsem rád, že ty volby nebyly u nás a nestál jsem před neřešitelným rébusem.

Clinton mi sice přijde docela konzistentní, ale celkově mi její názory a postoje přijdou docela divné. A u Trumpa mi vadí, že nevím (a možná ani on sám), jaké postoje bude v jednotlivých záležitostech zastávat.

A vzhledem k tomu, že dostali prakticky stejný počet hlasů, tak bych nemluvil o tom, že byla jedna z voleb pro lidi rozumnější.

3 0
možnosti
MK

I vy mudrlante.;-D Jestli Trumpa lidé náhodou nevolili taky kvůli jeho programu, což? Třeba zvýšení zaměstnanosti, silnější ochrana hranic, vystěhování kriminálních nelegálů, přísnější přístup k potratům, volné držení zbraní atd. Říká se tomu vize. Může se vám nelíbit, můžete ji i nenávidět, nicméně TO je hlavní důvod, proč lidé někoho volí. Charisma je samozřejmě důležité taky - a nejen u politiků, ale i u umělců a lidí vůbec. A čím méně ho lidé mají, tím více ho závidí jiným.

12 0
možnosti
HM

Ano taková je pravda -- bohužel.. jak je vidět asi doba přeje demagogům a psychopatům. Celkový neklid ve světě a společnosti je toho důkazem. Proč se lidé z čistajasna uchylují k sympatiím pro tyto zvláštní postavy nevím, ale cosi mi napovídá, že právě proto byly, jsou a budou války.

3 1
možnosti
Foto

P66e70t47r 71H20e29s64s

15. 11. 2016 10:18

Také mi to tak připadá.

0 0
možnosti
PA

P97e66t81r 43A42g83u94l57á19r

14. 11. 2016 18:00

Proč lidé volí ?

0 0
možnosti
Foto

Hledám nějaký článek o volbách v Bulharsku.Nikde nic. Asi se to nehodí do krámu. Zvítězil proruský kandidát. To samé Moldávie.

5 3
možnosti
SB

Do politiky nikdy slušní lidé sami nepůjdou, bohužel. Do politiky by se měli ti nejúspěšnější lidé přemlouvat. Všichni, kteří tam jdou dobrovolně, by se nikde jinde neuplatnili. A nebo je ještě jedna kategorie lidí, kteří jdou do politiky, ti kteří se na ten současný stav nemohou koukat a chtějí to opravdu změnit k lepšímu (ale těch je velmi málo).

0 0
možnosti
MB

No, žonglujete tady s pojmy jako čestnost, pravdomluvnost, morální kvality, charakter atd (což jsou dost subjektivní pojmy) a tváříte se, že v tom máte jasno...a žasnete nad hloupostí těch druhých.

Tak předně, tyhle pojmy jsou subjektivní a relativní. Úplnou pravdu nemá nikdy nikdo ...a nikdo není bez chyb. To rozdělování na morální a amorální politiky je čistě váš (náš) pohled.

Pakliže ti lidé, které označujete za amorální osloví značnou část voličstva...je to zpravidla tím, že pojmenují problémy, které ostatní (resp. ti, které zřejmě považujete za morální) pokrytecky obcházejí, zastírají, kamuflují. A také tihle "moralisté" často páchají očividné zlo...ovšem pod rouškou vzletných ideálů, frází...a s "korektním" vyjadřováním a vystupováním.

Co je morální a amorální záleží na úhlu pohledu...a pak také na tom, zda posuzujete podstatu nebo jenom nějakou slupku.

Já nemusím vždy souhlasit s lidmi jako je např.ten Klaus...ale u takového člověka alespoň vím, že to co říká, říká proto, že je to jeho názor...padni komu padni.

Kdežto u těch amorfních "korektních" novodobých elit lidé asi tuto jistotu nemají...a proto pak vítají jako osvěžení, když přijde někdo, kdo začne pojmenovávat věci a jevy jejich skutečnými jmény..

14 0
možnosti
LN

To jsi napsal celkem trefně. Ti nejkorektnější bývají dost často nejpokřivenější. Svou pravou tvář skrývají za "noblesou" vyjadřování, ale jinak...?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
JZ

Nevím jak u ostatních, ale Zeman měl v prvním kole celkem nemastné neslané soupeře. Ve druhém to pak bylo jednoduché, dva hulváti bez špetky noblesy, oba škraloupy co do poctivosti, oběma nedělá problém přátelit se s nedemokratickými režimy - ale jednomu to všechno prochází bez větších protestů médií i lidí.

Když už někdo dělá hlouposti, je lepší, když mu za ně netleskají.

0 2
možnosti
PM

P51a20v40e78l 70M24a84c91h

14. 11. 2016 16:24

Donald Trump se ukaze byt velice dobrym prezidentem pro USA navzdory tomu co si pan autort mysli. Ma sice nejake nepekne vlastnosti ale stale ma vic prednosti nez posledni 4 prezidenti. Rozumi byznysu, ma pevnou vuli, umi si prosadit svou, umi uzavrit "deal", neboji se opozice a hlaven zadne zajmove skupine nic nedluzi.

3 2
možnosti
Foto

P62e33t88r 30H94e24s23s

14. 11. 2016 17:44

Takže opravdový vůdce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik