Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma. I za to, že se vám povedlo vytočit doběla pana Hermánka. To je vždy radostná zpráva.

5 5
možnosti
Foto

Tak, doběla vytočené zde vidím pány Kindla a Kopřivu.

2 4
možnosti
Foto

...protože ta druhá možnost bývá ještě horší :)

27 1
možnosti
JS

Vážený pane, obdivuji Vaši genialitu, která je bohužel podložena pouze Vaším názorem. Promiňte, ale géniové tohoto ražení mi dříve byli k smíchu, dnes jsem dospěl k názoru, že jsou to zločinci nejhoršího zrna.

4 5
možnosti
VK

Víte, že jste napsal nesmysl? Snažíte se někoho jakoby inteligentně setřít, ale vyšel vám z toho paskvil.;-D

5 5
možnosti
MK

Rv Jen střípky z obecných úvah jsou hodny pozornosti. Ale jinak Váš pohled na voliče Trumpa nebo Zemana je hodně mimo mísu. Podívejte se na skladbu voličů, jak velké % vzdělaných lidí volilo Trumpa! Nepopírám, že stejně jako u Zemana to mohla být volba ze dvou zel, ale tím pádem to nebyla touha po vůdci. Právě z tohoto pohledu je Váš článek zavádějící, zvláště u těch dvou jmenovaných.

9 3
možnosti
Foto

Odborné vzdělání nechrání před obecnou hloupostí, spíše naopak.

1 0
možnosti
Foto

Myslím si, že jste ve svém hodnocení dost mimo.

Pro většinu občanů (našich i amerických) jsou nepřijatelní politikové, kteří se projevují velmi agresivně a válečnicky.

Toto je typický případ Hillary Clinton (podíl a podpora vojenských agresí USA vůči Iráku, Libyii, podpora nelegitimních pučistů na Ukrajině) a její nevyhlášená válka proti Rusku, která by se v případě jejího zvolení mohla stát válkou skutečnou.

V případě Karla Schwarzenberga to bylo obdobné (i když se na agresích zemí NATO nepodílel, jen je podporoval), dále jeho rusofobie, ale též osobní prospěchářství.

20 9
možnosti
Foto

Uznání nezávislosti Kosova bylo hříchem non plus ultra, který spustil lavinu. Proti tomu je Herman je kandidátem do galerie svatých mužů. I když v obou případech jde o totéž, o nepřípustnosti narušení principu územní celistvosti.

5 4
možnosti
Foto

Máte většinově nepochybně pravdu.

Tu většinu ochotnou být vedeni já vidím jako potřebnou být vedeni. Potřebují oporu někoho "silného", což se projevuje i v jejich spoléhání na stát a spíše marginálně na sebe.

Jinak: R^

3 0
možnosti
TP

T70o12m95á55š 76P79í70c42l

14. 11. 2016 10:26

Být vedeni... Proč tedy spokojeně nesedí na sociálních dávkách a místo neomarxismu volí návrat směrem k nejistému trhu?

4 0
možnosti
DB

mít koule není český výraz ale okopírovaný z amerických filmů...a krom toho i konotace tohoto výrazu je jen jedním z mnoha předpokladů pro vůdčí osobnost.....když je někdo takto vybaven a chybí mu logika, vědomosti a empatie a charakter.....bude mít skupina vedená takto vybavenou vůdčí osobností veliké problémy....

podle mne je to nejnutnější, aby taková osoba si uvědomila, že není král, ale že ve své funkci slouží těm, kdo tuto osobu zvolili.....aby vždy pečlivě uvážila svá rozhodnutí, protože ta rozhodnutí budou ovlivňovat VŠECHNY LIDI A to jak pozitivně tak i negativně...a tato osoba musí mít vizi, kam chce společnost dostat a musí vědět, proč to chce a proč je to dobře......a musí umět svou vizi obhájit a vysvětlit....je to velmi složité a umí to málokdo..občas najdete ve filmech nebo v literatuře případně dokonce v historických dokumentech osobnosti, které tohle přinejmenším částečně zvládali...a lidé za nimi šli...a poslouchali, protože sami věděli, že je to tak dobře...

na dané téma vůdčích osobností a jejich role ve společnosti a jejich vztahy s ostatními lidmi...na to jsou napsané knihy již velmi dávno..

1 1
možnosti
Foto

Takovým typickým vůdcem je postava kněze z filmu Zkáza Poseidonu.

1 0
možnosti
VM

I tak se dá na celou problematiku nahlížet.

Já se zase domnívám, že takové lidi volí proto, že prioritně hájí zájem většiny, zájem obyčejných lidí, neupřednostňují tzv politickou korektnost, nepoklonkují autoritán (u Trumpa a Putina to ani dost dobře nejde). A jejich většinové postoje jsou s většinovými postoji obyčejných lidí, tedy největší masy voličů.

Že jsou někdy nevybíraví ve výrazivu? Že někdy reagují jako hulváti? Normální lidi jsou taky někdy takoví. A vadí to především falešným moralistům. Nakonec, kdo je bez viny, ať hodí kamanem.

A osobně si myslím, že pro lidstvo je lepší, vrátit se k těm hodnotám, které vyznává většina před upřednostňováním jakýchsi celebrit a Bruselů a já nevím čeho všeho, veškeré té falešné korektnosti a pseudohumanity. Prioritní je v mé představě vůle většiny, i kdyby se to komukoli jinému nelíbilo. No a tohle prostě tito lidé nabízejí.

No a tak to prostě vidím já. A můžete semnou souhlasit, ale také nemusíte. Zrovna tak, jako je tento postoj, tento pohle ryze můj problém, zrovna tak je Váš případný nesouhlas ryze Váš problém, který se mě netýká.

9 0
možnosti
DB

jenže ona existuje i NEFALEŠNÁ korektnost

0 0
možnosti
JN

J68i37ř30í 40N47o30s43e82k

14. 11. 2016 10:06

Morálku nehodnotím podle slov, ale podle činů. V tomhle světle je Hillary Clinton zcela amorální a Trump prostě jen nezdvořák. Na Billa Clintona nemá, a to byl taky prezident. Až provede něco skutečně kriminálního či odsouzeníhodného, změním názor.

21 2
možnosti
RH

To je ovšem způsobeno tím, že Trump je politicky nepolíbený. Pokud tedy vynecháme jeho podpora různým členům establišmentu, jako je například Clintonová.

1 2
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik