Manuál pro nerozhodnuté voliče.

Krajské volby se blíží a dilema jestli jít volit nebo ne je tu.  Koho tam hodit, koho ne? Výběr je široký.  Krajské a obecní volby náš každodenní život ovlivňují více než jiné. Dokoncevíce než volby parlamentní.

Poslanec vám nespraví silnici, po které každý den jezdíte do práce. Ani nezajistí vlak nebo autobus, kterým se vaše děti dostanou do školy. Váš krajský radní nebo hejtman to má v popisu práce.  

Účast voličů v krajských volbách bývá velmi nízká. Tím se obyvatelé krajů připravují o možnost něco ve svém kraji změnit ve svůj prospěch. Kraje ovlivňují náš běžný život mnohem víc, než si myslíme. Kraje zajišťují regionální vlakové a autobusové spojení, krajské a okresní nemocnice, střední školství, regionální silnice a mnoho dalších věcí (požárníky, záchranka). Výše platu sestry nebo lékaře může výrazně ovlivnit motivaci těchto zdravotníků a tím i kvalitu jejich práce. A za zdravotnictví je zodpovědný kraj.  Také kdo bude ředitelem střední školy vašeho potomka a tím i jaká bude kvalita výuky, se rozhoduje na kraji.

Proto je důležité mít na kraji kvalitní volené reprezentanty. Mohou ovlivnit mnoho důležitých věcí ve vašem životě. Pouze jednou za volební období máte možnost rozhodnout o svých zájmech a prioritách ve Vašem kraji.

Pro nerozhodnuté voliče bych doporučil vylučovací princip výběru kandidátek. Z volebních lístků postupně podle manuálu vyřazovat lístky až vám zbydou dva nebo tři. A z těch už není složité si vybrat.

Manuál pro nerozhodnuté voliče.

  1. Nevolit úplně neznámé (v daném kraji) strany a hnutí. Nedostanou se do krajského zastupitelstva a váš hlas propadne. 
  2. Volit pouze strany a hnutí, které mají regionální program pro váš kraj. Hnutí propagující celostátní témata je v krajských zastupitelstvech nemohou splnit.  
  3. Nevolit strany s totalitní ideologií. Také strany, které vše neguji, nejsou dobrá volba.
  4. Nevolit lidi, kteří už jednou zklamali. (Lhali, podváděli, kradli, nebo z neužili své postavení.  Je jedno, zda to bylo za hranou zákona nebo slušného chování).
  5. Volit kandidáty, kteří mají zkušenosti s komunální politikou.  Starosty menších nejlépe okresních měst. Dělat komunální politiku není žádný med a pro politiky to je dobrá příprava pro krajské zastupitelstvo.
  6. Žádný kandidát nezastává zcela stejné názory jako vy.  Vyberte si toho, který je nejblíže vašim názorům.
  7. Posuďte reálnost kandidátových slibů,  nevolím někoho kdo slibuje co nemůže splnit.
  8. Volte lidi s dobrou pověstí. Na charakteru regionálních politiků velmi záleží. Kroužkujte preferenční hlasy u vámi vybraných kandidátů.

 

Přeji vám šťastnou volbu a úspěch vašich kandidátů.
 

Autor: Petr Hess | středa 5.10.2016 11:06 | karma článku: 19,76 | přečteno: 692x
  • Další články autora

Petr Hess

Rozdíl mezi Krymem a Kosovem.

2.12.2016 v 9:28 | Karma: 22,21

Petr Hess

České vlastenectví co to vlastně je?

22.11.2016 v 9:30 | Karma: 20,68

Petr Hess

Proč lidé volí Trumpa nebo Zemana?

14.11.2016 v 9:20 | Karma: 39,07

Petr Hess

Jak jsem poprvé potkal V. Havla.

4.10.2016 v 10:22 | Karma: 24,23
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik