Český svaz bojovníků za svobodu, velmi podivné praktiky.

Nedávno se objevily velmi podivné informace o vedení Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Předseda ČSBS Vodička o sobě dal vědět již skandálním projevem na tryzně v Terezíně.

Také se objevily informace o machinacích s nemovitostmi ve vlastnictví ČSBS. 

Poslední aféra se týká vyloučení členů ČSBS kritizujících vedení a následného vystoupení části členů veteránů a pamětníků hrůz druhé světové války.

A ke kritice vedení ČSBS je poměrně pádný důvod. Současný předseda ČSBS Vodička lhal o svém členství v KSČ.  Původně to měl být reformní komunista vyloučený z KSČ a následně vyhozený z lidové armády. Vodička zatajil své druhé členství v KSČ koncem osmdesátých let (1985).  Kdo byl v osmdesátých letech u komunistů, byl velký kariérista a prospěchář.  Tehdy se už pro samé lži nedalo v nějaké ideály rovnosti věřit.

Poslední aféra se týká místopředsedy UV ČSBS Milana Andrese.  Byl to člen KSČ a navíc příslušník vojenské kontrarozvědky. To jest jakýsi fantom lidové armády, kterého se všichni báli. Vojenská kontrarozvědka (hovorově kontráši) byla taková armádní STB.

Můžeme věřit lidem, kteří lžou o svém životě a svých činech? A mohou takoví lidé mluvit jménem hrdinů a obětí druhé světové války?

Je velmi divné, že v organizaci, která má v názvu svobodu, jsou ve vedoucích funkcích komunističtí fízlové, kteří měli v náplni práce svobodu potlačovat.

Nechápu jak, mohou být v jedné organizaci čestní a ctihodní bojovnici proti nacistické totalitě (někteří z nich byli následně komunisty pronásledováni) a zároveň velmi nečestní svobodu potlačující komunisté.

Každá organizace má svoje pravidla a nám ostatním nezbývá než je respektovat. Ale nejsem sám, komu se zdá velmi zřejmě, že velmi staří a často nemohoucí hrdinové a oběti druhé světové války jsou zneužíváni bývalými komunisty. Zneužívána jsou jejich jména a hrdinství k propagaci komunistických myšlenek a podpory pofidérních politiků. Tím mám na mysli třeba paní Bobošíkovou, mluvčího prezidenta Ovčáčka a další.

Hrdinové jsou vytěsňováni a odcházejí z tohoto podivného spolku, který bohužel stále mluví jejich jménem a přisvojuje si jejich zásluhy. Poslední dobou odešli na protest proti stávajícímu vedení přeživší z Lidic Miloslava Kalibová, Jaroslava Skleničková a Milada Cábová, hrdina bojů proti fašismu Pavel Vranský, přeživší z Ležáků Jarmila Doležalová.

Je mi smutno za tyto přestárlé a často bezmocné lidi.  Na konci svých životů jsou zneužiti a zklamáni současnou společností. Společností kde je normální veřejně lhát, a následně si na svých lžích veřejně trvat.  Je to ještě ten stát vybudovaný Masarykem, k jehož odkazu se tak vehementně hlásíme? 

Vyzývám proto oba lháře ve vedení ČSBS jmenovitě předsedu Jaroslava Vodičku a místopředsedu Milana Andrese aby rezignovali na své funkce a členství v ČSBS.  Jako usvědčení lháři nemohou zastávat tyto čestné funkce a nemohou reprezentovat hrdiny a oběti boje proti totalitám.

Tito lháři nedávají morální příklad nám a našim dětem a svou existenci poškozují odkaz čestných lidí, kteří se postavili totalitám. Normální je nelhat!!

Autor: Petr Hess | středa 2.11.2016 9:00 | karma článku: 26,43 | přečteno: 583x
  • Další články autora

Petr Hess

Rozdíl mezi Krymem a Kosovem.

2.12.2016 v 9:28 | Karma: 22,21

Petr Hess

České vlastenectví co to vlastně je?

22.11.2016 v 9:30 | Karma: 20,68

Petr Hess

Proč lidé volí Trumpa nebo Zemana?

14.11.2016 v 9:20 | Karma: 39,07

Petr Hess

Manuál pro nerozhodnuté voliče.

5.10.2016 v 11:06 | Karma: 19,76

Petr Hess

Jak jsem poprvé potkal V. Havla.

4.10.2016 v 10:22 | Karma: 24,23
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik