Podivné nápady ministra vnitra Chovance.

Ve sdělovacích prostředcích se objevila zpráva o návrhu MV na změnu ústavního zákona. Ten dává možnost občanům ČR legálně se podílet na zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti a ochraně územní celistvosti,

svrchovanosti a demokratických základů České republiky. Co je na tomto návrhu podivné?  To že vnitro rezignuje na svou činnost.

Ministr Chovanec populisticky zahájil volební kampaň. A to návrhem o zasahování občanů do sféry ministerstva vnitra. Je to Chovancův indikační balónek, ke kterému se přihlásí až v případě jeho úspěchu. Zatím je to jen návrh ministerstva. Zatím oslovuje část z 300 000 držitelů zbrojních průkazů ale i nemalou část veřejnosti, která se terorismu bojí.

Podivnost jeho návrhu je hned několik.

  1. Vnitro rezignuje na svou činnost a svěřuje ji do rukou nevycvičeným amatérům. Ústavním zákonem (návrhem) dává zelenou vzniku bojůvek plných velmi podivných „vlastenců“, kteří již dnes ilegálně běhají po lesích a cvičí se v ochraně našich hranic (vojáci ČSLA v záloze). Tito bojůvkáři nepodléhají žádnému velení ozbrojených složek v ČR a již teď jsou pod dohledem tajných služeb.
  2. Stávající stav legislativy bohatě stačí k odvrácení teroristického útoku. Cituji: V Česku je použití střelné zbraně možné při nutné obraně, případně ve stavu takzvané krajní nouze. Znamená to, že člověk odvrací ještě závažnější nebezpečí, které nelze odvrátit jinak.  
  3. Pokud budou po ČR pobíhat tlupy amatérů snažících se „ulovit“ si svého teroristu, nebude bezpečnost vyšší. Spíš naopak. Omylem zastřelených bude přibývat, což se stane i vycvičeným profesionálům a u amatérů to hraničí s jistotou.
  4. Vláda, jejíž je MV součástí má v zákonodárném procesu mnoho důležitých zákonů, které nejspíše nestačí schválit a proto spadnou pod stůl. To v poslanecké hantýrce znamená, že zákon nebude nikdy přijat a nová sněmovna bude muset začít s jeho schvalováním od začátku. A v této situaci přijde MV s novým nesmyslným návrhem, který sněmovna stejně nestihne schválit.  Ve prospěch občanů by bylo schválení třeba nového stavebního zákona, který ovlivňuje život nás všech.
  5. Je zajímavé, že opozice s tímto zákonem nemá problém. Hon na teroristy má u voličů svou váhu. A v současné době, první české oběti teroru v Berlíně, je u voličů velmi populární.

Myslím, že Chovanec značně podceňuje inteligenci svých potenciálních voličů. Snad nemá pravdu bonmot odpůrců levice, který přirovnává paměť levicového voliče k paměti akvarijní rybičky. Chápu, že je těžké v zástupu levicových politiků najít vůdce, který by byl skutečně vůdcem. Proto asi ještě Chovancova chvíle přijde.  Je jedním z mála politiků ČSSD, který má vůdcovský talent a zároveň se neštítí populismu, jak dokládá tento návrh zákona.

Autor: Petr Hess | úterý 3.1.2017 12:53 | karma článku: 38,51 | přečteno: 6974x
  • Další články autora

Petr Hess

Rozdíl mezi Krymem a Kosovem.

2.12.2016 v 9:28 | Karma: 22,21

Petr Hess

České vlastenectví co to vlastně je?

22.11.2016 v 9:30 | Karma: 20,68

Petr Hess

Proč lidé volí Trumpa nebo Zemana?

14.11.2016 v 9:20 | Karma: 39,07

Petr Hess

Manuál pro nerozhodnuté voliče.

5.10.2016 v 11:06 | Karma: 19,76

Petr Hess

Jak jsem poprvé potkal V. Havla.

4.10.2016 v 10:22 | Karma: 24,23
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik