Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Dobrý blog. Jen bych si Vás dovolil opravit v tom, že ve volbách 1935 získala sice SdP nejvíce hlasů, ale díky přepočtům získala nejvíce mandátů v Parlamentu Republikánská strana ( agrárníci ).

1 0
možnosti
Foto

P67e92t20r 13H95e35s56s

22. 9. 2016 16:46

děkuji za upřesnění

0 0
možnosti
JZ

Zajímavý úhel pohledu. Zasloužená karma. Souhlasím také s panem Drápalem, že údajná pomoc SSSR je mýtus. Sovětský velvyslanec v Praze měl tehdy jasný příkaz od Stalina, že v žádném případě se SSSR nesmí nechat zatáhnout kvůli Československu do války.

1 0
možnosti
Foto

Kom kecy o možné pomoci tehdejší SSSR i bez Fr., což byla jedna z podmínek dříve uzavřených dohod, byly dávno známy, stejně jako to, že kom u nás přitom ,,takticky" zapomínali zmínit, že jsme s rusy ani tehdy neměli společnou hranici;-)

1 1
možnosti
PD

P73e82t41r 30D93r57a80p19a86l

22. 9. 2016 11:40

nějak v tom článku postrádám ty mýty a skutečnost. jediným zmiňovaným je ten o pomoci SSSR, ale ten byl už dávno vyvrácen. "onás bez nás" je také pravda...česká delegace sice v Mnichově byla, ale na samotná jednání mezi čtyřku vpuštěna nebyla a byla tam pouze proto, aby zajistila technické záležitosti obsazení Sudet

2 0
možnosti
RH

Z hlediska velmocí se jednalo pouze o revizi rozhodnutí z roku 1918, kdy se pro změnu jednalo "o nás bez nás" z hlediska sudetských Němců.

3 2
možnosti
DT

Vše je však mnohem složitější, než nás učili v hodinách dějepisu. Tehdy nám komunisté tvrdili, že jsme měli požádat sovětské Rusko o pomoc, kterou nám nabízelo. Otázka je, jak by nám Rusko pomohlo, když jsme neměli společné hranice.

Zdroj: http://petrhess.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=554056

Nechci článek nijak zpochybňovat, jen si dovolím říct, že naše republika měla společné hranice se SSSR, ač velice malé, ale byla to podkarpatská rus, která sousedila s Ukrajinou, jenž bya součástí SSSR. Alespoň doufám, že jsem to nespletl.

0 2
možnosti
TB

řekl bych, že se mýlíte ;-) Tenkrát sousedila Podkarpatská Rus s Polskem na severu a Rumunskem na jihu.

7 0
možnosti
TB

Faktem je, že Západ (hlavně tedy VB a Fr.) měl x možností jak Hitlera zastavit včas, jenže to promarnili. Řekl bych, že jim vyhovovalo silné Německo uprostřed Evropy coby hráz proti SSSR. Jenže se dost přepočítali.....

2 0
možnosti
Foto

Neměli! To jsou pouze doměnky, ergo ex post. Nakonec autor to v tomto svém článku to poměrně lapidárně shrnulR^

1 1
možnosti
JAN

Omlouvám se jen jsem to prolítl, protože mi toto zajímá, bohužel jsem ale nenašel nějaké vysvětlení, tragického faktu že nás prostě velmoci prodaly ! A podívejte se jen, co se děje dnes v EU, vše pdstatné je stále podle velmocí / dnes již jen N a F /. Tedy nic nového, smutná to realita. A vtip na závěr: za nás v EU bojuje kromě např. komunistů /!/ i jakýsi "svobodný" tím, že ji rozbíjí zevnitř;-D

0 0
možnosti
Foto

Pak jste asi článek špatně četl. Vysvětlení, co a proč se událo a vedlo k ,,Mnichovu", tam jednoznačně, a správně (!) uvedeno je8-o Ovšem, asi Vám nezapadá do Vašeho ,,šémátka";-)

1 0
možnosti
Foto

Ty klíče k cestě do Mnichova jsou tři: 1) kytičky na hrobech sudetských Němců, zastřelených při demonstracích za odtržení Sudet v r. 1919

2) pohled britského velvyslance Josepha Adisona, vyjádřený v jeho hlášení z 9, července 1931: Československo je bezpráví, to jest, je to fiktivní země, založená na několika křivdách a pokračování udržování bezpráví a zjevnou nemožností skoncovat s ním bez zmatků, kterému je ve všeobecném zájmu třeba zabránit.

3) snahou agresivnost Německa směrovat směrem na Východ.

3 2
možnosti
Foto

Máváte ,,kartičkami" partiček partikulárních (místních) zájmů, namýchanými do ,,licitˇáku" hráčů, u kterých není nikdy zřejmé, kdo zrovna hraje s kým, či sám, a zda zrovna se sedmou, či esem. Nemluvě o tom, že všichni mají své karty ,,cinknuté";-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Velice střízlivé ohlédnutí do historie bez politickoideologic. omáčkyR^

Paralely současnost/minulost jsou ,,svůdné", ovšem predikovat vývoj dosti ošidné. Není již tak jasné dělení světa jako ve XX. století. Situace je v tomto diametrálně odlišná. Vize sjednocené silné Evropy je spíše utopická a ani není v zájmu klíčových hráčů na svět. scéně, což dnes nejsou již toliko USA a RF. Soupeření (za pomoci všech(!) prostředků),o zdroje a přístupy k nim, jakož i trhy, tvrdě pokračuje, často kryté jen hesly a proklamacemi těch, či oněch. Taková je realita současnosti:-(

1 0
možnosti
Foto

A já furt, kam ten článek směřuje.

Jasně. Trump podepíše "2.Mnichov", i když zatím žádné územní požadavky nebyl nikým vyřčeny a my padneme za kořist Putinovi.

To jste tím chtěl, pane Hessi, říci?

Pozor na Turmpa, nechá Rusy nás sežrat i s početnou karlovarskou menšinou!

Volte Hillary, světlý zítřek celého lidstva!!!

1 2
možnosti
Foto

Ale děte:-/ Či myslíte, že by autor předpokládal, že jeho článek takto někoho, natož něco, ovlivní?

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik