Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P92e48t86r 71H95e62s78s

1. 12. 2016 12:00

Dosud se nikdo nepřihlásil o odměnu za nalezení autora sousloví humanitární bombardování, proto z autorství tohoto sousloví nemůžeme podezírat V. Havla.

0 0
možnosti
IB

I57v63o 79B60o91u65š52e

24. 11. 2016 15:03

Taky vlevo dole?

2 0
možnosti
Foto

Pošlete 1000,- Olšerovi, jako zdroj uvádí Le Monde z 29.4.1999, rozhovor Havla pro agenturu Reuters.

“Dans l’intervention de l’OTAN au Kosovo, je pense qu’il y a un élément que nul ne peut contester: les raids, les bombes, ne sont pas provoqués par un intéret matériel. Leur caractere est exclusivement humanitaire: ce qui est en jeu ici, ce sont les principes, les droits de l’homme auxquels est accordée une priorité qui passe meme avant la souveraineté des Etats. Voila ce qui rend légitime d’attaquer la Fédération yougoslave, meme sans le mandat des Nations unies. Mais, en m’appuyant sur mon expérience personnelle, je suis également convaincu que seul le temps permettra d’évaluer avec objectivité ce qui se passe ces jours-ci en Yougoslavie et les répercussions sur l’OTAN...”

Ďábel se skrývá v překladu: ".... během zásahu NATO....nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita,..."

Čili účel bombardování byl prý ryze humanitární, tedy se zkráceně jednalo o humanitární bombardování (údajně použil první Falbr).

Ještě ukázka, o jak výlučně humánní zásah šlo: https://youtu.be/byz4iisZoyo

...

Váš článek velmi pěkně ilustruje, že problém není v pojmech jako takových, resp. různých variantách označení téhož. Je celkem jedno, jak kterou tragédii nazveme, podstatné je, co se skutečně dělo a jakým způsobem bylo dané dění různými vlivnými lidmi přijímáno a zdůvodňováno.

Havel m.j. na prospěšnosti onoho bombardování vždy trval.

7 2
možnosti
Foto

Tak jsem si ten článek přečetl ještě jednou a rád bych, prvoplánově, řekl, co si o tom myslím.

Autor, na základě "neexistujícího" článku Václava Havla „Humanitární bombardování Srbska“ chce ironicky doložit, že podobným způsobem neexistuje nebo nemůže existovat článek "Hitler je gentleman".

Pravdou ale je, že Václav Havel se vyjadřoval přesně tak, jak to autor píše („Humanitární bombardování Srbska“) a že Ferdinand Peroutka žil a psal v době, kdy by mu bylo spíše vyčteno, že takový článek nenapsal.

Je to, podle mě, výstřel naprosto naprázdno.

2 5
možnosti

Dal jsem panu Hessovi karmu. Za nápad a za zpracování. Je to jeho blog.

(stejně si ale myslím, že Havlova růže voněla po "humanitě", i když se vyjádřil poeticky, resp. vopatrně)

0 0
možnosti
TB

Tak především hlavní důvod, proč bylo Srbsko bombardováno bylo to, že byl Miloševič socialista a spojenec Moskvy. Kdyby byl pravičák, tak by byla UCK vedena jako teroristická skupina dále a podle toho by s ní bylo zacházeno. Takhle došlo k tomu, že se z teroristy stal premiér a posléze prezident...

3 3
možnosti
Foto

A milenec té, o které se to nesmí říkat, protože to jsou jen pavlačové drby.

0 1
možnosti
Foto

Já se tedy budu snažit napsat jeden neironický článek.

Je tomu tak, že Václav Havel byl militarista, který, jakmile cítil, že někde dochází k "porušování lidských práv" okamžitě volal: Ke strojům, naládovat bomby, natočit a na start. Asi tak.

Vyplynuje to ze jednoho jeho interview, kdy jasně říkal že proti porušování lidských práv musí být zasaženo s největší tvrdostí.

Ostatně, to potvrdil svým velmi tvrdým postojem k Iráku, který snad dokonce ještě předčil postoj amerických jestřábů a na jaře roku 2011 výzvou k vojenskému zásahu v Libyi.

3 5
možnosti
Foto

J55i14ř15í 11K45i80n51d79l

24. 11. 2016 11:35

Lžete a jak je vám agentům StB příznačné používáte dezinformace.

8 1
možnosti
MM

Možná se o tu odměnu někdo přihlásí. Třeba jeden, který téměř v každém svém článku píše o Havlovi, nebo ten, který se sám označil za inteligentního a vzdělaného!

1 0
možnosti
Foto

To jsme všichni. Inteligentní a vzdělaní. Ti podprůměrní volí Zemana.

0 0
možnosti
MN

Pane "blogere",

vy jste mne přinutil se tu přihlásit a registrovat.

Zrovna čtu knihu "Fax ze Sarajeva", pro vás

zbytečné čtení.

Sarajevo bylo v moderních dějinách nejdéle obléhané

město vůbec.

Připomenu ještě Mostar a Srebrenicu. Takže spojení

"pokojný" Srb mě fakt nadzvedlo.

Tam umírali civilisté a vy si tyto události používáte

v kontextu, kterým chcete poukázat na mravní

kredit bývalého prezidenta, nyní již mrtvého. Když jste nebyl schopen si na něj otevřít hubu za života, tak ho nechte být. Dějiny se dají ohýbat na mnoho způsobů, ale ten váš je mi opravdu odporný. Vy vyčítáte Havlovi pojem "humanitární bombardování" a sám jste napsal větu " V zájmu zachování míru byli Srbové nuceni bojovat". Hluboce vámi opovrhuji, za to, jakými názory se tu prezentujete.

2 5
možnosti
JN

Tak to vidíte pane blogere. Chtěl jste hodin hnojem po Zemanovi a zasáhl jste Havla. Gratuluji.

4 1
možnosti
JN

Nemyslíte, že by od ctitelů Václava Havla, mezi které se zjevně řadíte, bylo rozumnější nechat ho spát v minulosti a pořád to svinstvo nerozmazávat?

5 2
možnosti
Foto

Moje slova. Do mramoru tesat. Jak útoky na Zemana, a tento článek nepochybně útokem je, tak i adorační výlevy na Havla mají vždy jiný účinek, než zamýšleno.

1 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik