Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Rusko vyuzilo krize na Ukrajine? Vyjadril bych to jinak: Rusko tu krizi ucelove vyvolalo. V prosinci 2013 kdy mel Janukovic podepsat asociacni dohodu s EU Putler nabidl neco podobneho s Ruskem pod podminkou, ze dohoda s EU podepsana nebude a dobre vedel, ze nepodepsani dohody zapricini bouri nevole Rusko tu krizi rozpoutalo, aby ji mohlo vyuzit. Pak muze nekdo rict, ze Rusko (Sovetsky Svaz) pomaha bezpodminecne a nezistne.

3 0
možnosti

vzpomenete si na to, že Krym byl dán Ukrajině jako dar Ruska, tedy SSSR? A VÍTE ŽE podle PRÁVA JE MOŽNÉ SI DAR VZÍT ZPĚT, KDYŽ SE OBDAROVANÝ NECHOVÁ PODLE PŘEDSTAV DÁRCE?........:-) a to je ve všech vyspělých zemích.....dokonce je to ti tak, že můžete někoho vydědit, když s nechová, jak by měl.....no a Ukrajina hrozila Rusku vstupem do NATO..a to je jistě jiné chování než SSSR předpokládalo v době darování....koukněte se na to tímto zorným úhlem....

a k tomu si přiberte strach Ruka z ohrožení armádou USA, která by se ráda na Krymu uhnízdila.....

byla to sice pro Putina situace..prohra -prohra....al on volil podle něj tu menší prohru...tedy že o něm někde v Čechách na blogu budou mluvit jako o agresorovi....protože to je mu šuma fuk...americká armáda na Krymu by mu vadila více....a když se to Amíkům nepovedlo tak si zopakovali Sovětský zvací dopis a uhnízdili se v pobaltských republlkách......a kdo je tedy agresor a kdo vyvolává strach a kdo dělá nátlak a kdo si nehal sestřelit U2 na územím SSSR....

spousta otázek, které váš postoj nedokáže vysvětlit....je to vše jinak...je to boj mocností...a USA je silnější...a my dostaneme právě tak na frak ...když nebudeme mít Evropskou armádu pod jednotným velením Spojených Států Evropských

0 0
možnosti

Výborně napsané ! Děkuji R^R^

1 3
možnosti
Foto

Podstanější je, co mají oba případy společné...

Čím se "liší" je jen omáčka.

3 1
možnosti
Foto

A co říkáte na to, že si Amíci okamžitě po odtržení Kosova od Srbska postavili na tomto srbském území velikou vojenskou základnu Bondsteel?

Proti komu asi?

A myslíte, že by to Srbové Amíkům dovolili? Takže si můžete hodit korunou, co bylo skutečným důvodem vojenského napadení Srbska státy NATO.

A co se týká Krymu, tak jste poněkud zapomněl, že na Krymu proběhlo referendum, na které byli pozvaní i zástupci OSN a zemí NATO. Tito to však odmítli.

Znáte ještě nějaký vyšší zákon, než je referendum, tedy vůle lidu?

Za mne pro Váš článek Rv

9 4
možnosti

:-).....Autore, najděte si prosím v archivu ČTV 24 možná tří dny starý rozhovor srbského presidenta s redaktorem BOrkem ! TV určitě litovala, že ten rozhovor vysílala.

Možná Vás osvítí "něco",( jak říká Halík, jí říkám Duch sv.), a rozjasní se Vám v hlavě! RvRvRv

6 2
možnosti
Foto

Ano, ten rozhovor to bylo něco!

Vedení ČT se muselo chytat za hlavu, že něco takového dopustilo.

2 3
možnosti
Foto

Pravé peklo zažili ve svých ghettech zbývající Srbové a Romové během kosovské "křišťálové noci" 17-18.března 2004. Albánská chátra, dobře organizovaná do velikých tlup, místy prý až 1 000 lidí silných, zaútočila na zubožené obyvatele ghett na několika místech Kosmetu, když se utopili v Ibru dva (tři ?) albánští chlapci. Tentokrát ta chátra masově nezabíjela, bylo ale přece 19 mrtvých a 900 zraněných následkem masového surového bití. Albánská chátra přepadala rodiny v domech, vyháněla je ven, dům vyrabovala a pak dům vypálila nebo jinak zničila, takže se z domovů vypuzení Srbové a Romové už nemají kam vrátit. Bylo vypáleno a jinak zničeno přes 40 kostelů, klášterů. Snad nejhůře dopadly poslední zbytky Srbů v kdysi "císařském Prizrenu" XIV.století, kde je měly chránit německé jednotky KFOR. ZBABĚLOST NĚMCŮ byla neuvěřitelná. Zatím co albánská chátra drancovala a ničila, němečtí příslušníci KFOR stáhli svá obrněná vozidla na bezpečnou vzdálenost, fotografovali hořící starobylý klášter ze XIV. století. Velitel těch zbabělců generál Hölger Kammerhoff dostal před útokem pokyn od chátry, aby se jeho jednotky stáhly, že se jim neskřiví ani vlas na hlavě, jinak že to odskáčou.A tak se stáhly.

Do příchodu KFOR v červnu 1999 žilo v Prizrenu 10 000 Srbů, koncem 1999 už jen 102. Po "křišťálové noci" 2004 už žádný Srb v Prizrenu nežije. Takže 100% etnická čistka Srbů z Prizrenu se uskutečnila pod dozorem OSN. Ve dnech 17. a 18.března bylo v Prizrenu vypáleno až zcela zničeno: chrám Bohorodičky Ljevišské (z XII.století, památka UNESCO), kostely Sv.Nikoly (XIV.st.), Sv.Neděle (XIV.st.), Sv.Pantelejmona (XIV.st.), Sv.Kuzmy a Damijana (XIV.st.), Sv.Mučedníka Georgie (XIX.st.), nově budovaný, Turky pobořený klášter Sv.Archandělů (XIV.st.). Byla zcela zničena a vypálena Bohoslovecká škola Cyrila a Metoděje a sídlo raško-prizrenského vladyky. Nikdy nebylo takové soustavné drancování a ničení ani za Turecka.

6 1
možnosti

Je docela blbý dávat plus - jako by ta zvěrstva člověk schvaloval.

0 0
možnosti
Foto

Zbytky Srbů a Romů živoří v ghéttech Kosmetu bez zdravotnické péče, bez možnosti zaměstnání a školní docházky, nákupů. Opustit ghetto lze jen za doprovodu vojáků KFOR, ale ani toto nezajistí bezpečnost, na tyto konvoje se střílí, hází Molotovovy koktejly. Zcela směšně zní slova západních demagogů o klidném multietnickém životě, o dosažení jakýchsi standardů. Velikým škůdcem všech Nealbánců byl první vysoký představitel pro Kosovo Francouz, lékař, Bernard Kouchner, který seč mohl znesnadňoval život Nealbáncům, obzvláště Srbům. Ostatní vysocí představitelé také v tomto ohledu za moc nestáli. Jeden z Kouchnerových "velikých hříchů" bylo schválení vzniku prý jen "lehce" ozbrojeného TMK (Kosovského ochranného sboru), do kterého přešli bez problému teroristé údajně "rozpuštěné" UÇK. Nealbánci nesmí mít žádné zbraně. Takže se odzbrojení UÇK vlastně nekonalo.Proto se také téměř nikdo z uprchlých Srbů nevrátil - snad jen 3-4 000. Podle rezoluce RB 1244 má UNMIK zajistit uprchlíkům bezpečný návrat do jejich domovů, ale tyto Albánci preventivně zničili nebo sami obsadili. Zase přišly tisíce Albánců z Albánie a z celé Evropy (zločinečtí vyvrhelové - Verbrecherabschaum, jak říká P.Flieder, Neue Kronen Zeitung, 10. a 17.říjen 1998). Ale z toho "obyčejného lidu" je přes 50% bez práce! UNMIK založil (2006) "Kosovskou agenturu" pro navrácení majetku, zatím nebylo vráceno nikomu nic. Na Kosmetu bylo uzurpováno přes 20 000 srbských bytů, navráceno bylo dosud snad jen 3-400 bytů. Jedno zcela protiprávní rozhodnutí vysokého představitele je však katastrofální: pokud je odcizený majetek (domy, pozemky, lesy, orná půda) spravován 10 let jinou osobou, přestává být majetkem původního vlastníka. Jinými slovy hrdlořez, který se zmocnil majetku vyhnaného Roma nebo Srba se jistě postará o to, aby se původní majitel nevrátil.

4 0
možnosti
Foto

A to se mu jistě podaří, pokud UNMIK tolik nadržuje hrdlořezům a nezajistí bezpečný návrat uprchlíkům. A pokud Evropská unie nepochopí, že nelze jen tak zrušit rezoluci 1244 Rady bezpečnosti a udělat z OSN šaška, protože v té rezoluci je Kosovo součást Srbska. Zdali to pochopí i hlavní motor zla, USA. A co bude s vlastnictvím půdy, která z 58% na Kosmetu patří (patřila) Srbům ? A co bude s církevním majetkem?

3 1
možnosti
Foto

Jako KRÁLOVSKOU LEŽ možno nazvat lež, šířenou albánskými "očitými svědky", užitou západními medii i organizací NATO v době když letectvo NATO zabíjelo v Srbsku. "Očití svědkové" viděli, jak Srbové vyhazují 700 povražděných Albánců do šachet dolu Trepča. Byli i západní novináři, kteří tam "cítili nasládlý zápach" hnijících mrtvol. A pak zase přišel nečekaný šok pro lháře. Mluvčí komise Tribunálu z Haagu (ICTY) Kelly Moorová 12.října 1999 prohlásila, že ani mrtvoly ani zbytky po nich v šachtách nebyly nalezeny. Ukázalo to "věrohodnost albánských očitých svědků" a části západních novinářů.

4 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik