Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Většině lidí by prospělo, kdyby se stali tak na rok "kriplíkem" (ale nesměli by vědět, že je to jen dočasná "výchovná a zatěžkávací zkouška"). Ono je to velmi prospěšné k přehodnocení priorit, cílů i světonázoru.

Vám držím palce. R^

1 0
možnosti
JK

To je značně povrchní pohled člověka, který se v problematice neorientuje. Ono je mediálně zajímavé napsat, že amatéři budou lovit teroristy, pan bloger si to zřejmě plete s lovením Pokémonů. MV chce touto změnou mj. zajistit, aby se díky Bruselu nestala naše současná právní úprava úpravou minulou, neboť pokud se přijme navrh EK, tak bude většina Evropanů v pozici bezbranných ovcí. Vážím si naší vlády, že vidí v tomto případě dál, než zbytek Evropy. Terorismus se stává realitou dneška a až bude i u nás, bude na změny zákonů pozdě. Tahle navrhovaná změna nedává nikomu větší práva, pouze se současné zákony přenesou do vyšší formy. Každý, kdo skládá zkoušky na ZP moc dobře ví, kdy může zbraň použít, takže strašení divokým západem je nesmysl. Právě proto, že ministr Chovanec ví, že je technicky nemožné mít policii všude, přišel s tímto návrhem. V okolních zemích se pilitici naopak kasají tim, jak mají supr policii a že své občany ochrání a vidíme sami, že to nejde. A slova o nepripravenych amaterech také svědčí o tom, že pisatel neví, k čemu se vyjadřuje. Běžný "amatér" nastřílí za 2 týdny tolik, co běžný policista za rok.

2 1
možnosti
MP

Popletl jste to, běžný občan na střelnici nastřílí 50 ran za jednu hodinu,policista tohle nenastřílí za celý rok

0 0
možnosti
KC

Intrikán Chovanec je pro ČSSD zátěží, která této straně víc ubližuje, než prospívá. Pro mne je nevolitelný. Jeho podíl na tzv. policejní reformě by mu neměl být prominut, mohl by si to vyložit, že s ní občané souhlasí a bude tyto obskurní kousky provádět dál.

3 0
možnosti
JS

Z Bruselu prijde drive, ci pozdeji zakaz vlastneni strelnych zbrani obcany. (komise uz na tom pilne pracuje). Vlada tento zakon prijme (musi, podle Lisabonske smlouvy). Po lesich ani nikde jinde nebudou pobihat bojuvky obcanu lovicich teroristy. Problem je vyresen.

0 0
možnosti
AP

1. Vnitro na nic nerezignuje, jen si uvědomuje, že namůže mít na každém rohu policaljta

2. Stávající legislativa stačí, v tom máte pravdu a ani nový návrh nic na víc nepřináší, tedy je udržován status QUO.

3. No, hlavně, že cca před se ten postřelil policejní profík. A co se honů týče, jak sám píšete v bodě 2. to by mohli i teď. Ale, jaksi, držitelé zbraní nejsou ani žádní kovbojové, ani masoví vrazi, a tak se kupodivu žádné hony, kromě těch ve vaší hlavě, nekonají.

Jak návrh, tak i Vaše argumenty se dají přirovnat snad jen k bouři ve sklenici vody.

1 1
možnosti
MK

Kritika za každou cenu.Kdyby Chovanec nedlěal nic,zase by bylo špatně.K Vašemu bodu1-nevycvičení.......hloupost,jsou to majitelé zbrojního pasu,tudíž vycvičení.....a jedná se o náhodu,ne o prvoplánovost....Bohužel nejsem vlastníkem zbrojního pasu,ale kdybych byl....bylo by to pro mě znamení,že mi stát věří a dává důvěru zakročit v mezích zákona.

0 0
možnosti
Foto

jen chce být viděn v médiích, zvyšuje svou hodnotu ve straně

1 0
možnosti
Foto

Vůbec nic se nezmění a vše zůstane při starém. Blíží se totiž parlamentní volby a politikové pro záchranu svých koryt se upínají k nápadům někdy dost opravdu podivným. Nápad ministra Chovance by měl smysl tehdy, pokud by všem našim politikům, zákonodárcům, ministrům, premiérovi atd. byla (kromě prezidenta republiky) policejní ochrana zcela odňata a předána občanům. Například každého poslance a senátora by si chránili pouze ozbrojení občané toho volebního obvodu, za který byli zvoleni. A kdyby se pana poslance, či senátora /příp. paní poslankyně, senátorky/ chtěli občané jednoduše zbavit, měli by k tomu příležitost zcela ideální...;-)

0 0
možnosti
FN

Pokud je to tak, jak se mi podařilo zjistit, tak text by měl znít:

„Občané České republiky mají právo nabývat, držet a nosit zbraně a střelivo za účelem ochrany životů, zdraví a majetkových hodnot a podílet se tak na zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti a ochraně územní celistvosti, svrchovanosti a demokratických základů České republiky. Podmínky a podrobnosti stanoví zákon“

Bližší podmínky by měla stanovit navazující novela o zbraních, která by měla přinést i vyšší nároky na majitele střelných zbraní. viz zde, včetně důvodové zprávy:

https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAGNGZSFW

Novela tedy nezakládá žádné nové právo než to, které tu doposud občané měli.

Např: zák. č. 40/2009 Sb., TZ: Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, nebo odvrací nebezpečí přímo hrozící zájmu chráněnému trestním zákonem, není trestným činem.

za zájem chráněný TZ lze považovat jak zdraví a životy občanů, tak i svrchovanost a celistvost státu - blíže trestní zákoník..

Takže právo použít zbraň na ochranu svého nebo jiného života zde je a žádné velké hordy "bojůvek plných velmi podivných „vlastenců“, kteří již dnes ilegálně běhají po lesích a cvičí se v ochraně našich hranic (vojáci ČSLA v záloze)...." zde nevznikly. Mimochodem, nevím co je ilegálního na běhání s legálně drženou zbraní po lese. To dělají i myslivci.

Ani zde neběhají "tlupy amatérů snažících se „ulovit“ si svého teroristu" , ani neplatí že si můžeme zabít si svého souseda protože se chová divně, skoro jako terorista. Nic z toho zde neplatí nyní a rozhodně zde nebude platit ani v případě této novely.

Je to podle mě zbytečný (zřejmě ano - populistický) krok, podobný tomu, jako když by se do Ústavy vložil text, že občané ČR mají právo vlastnit řidičský průkaz a řídit motorové vozidlo.

5 0
možnosti
ZH

Plně souhlasím mimo poslední odstavec. Protlačit to do ústavy ČR chápu jako reakci na snahy EU omezit držení palných zbraní občany.

0 0
možnosti
ZB

Pouze další snaha ministra Chovance o zviditelnění a snahu vypadat akčně. Podmínky použití zbraně v našich zákonech jsou jasné a pokud se nositel zbraně staně svědkem terorizmu, předpokládám, že tu zbraň vytáhne a pachatele eliminuje. Obvinit z neoprávněného použití zbraně by ho mohl jen šílenec.

2 0
možnosti
JN

Asi neznáte naše soudy.......

7 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik