Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M35i38l60o90š 62B91é18m

3. 1. 2017 14:11

I mně ty kecy o zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti a ochraně územní celistvosti taky přijdou podivné, když by úplně stačilo do Ústavy (Listiny) napsat, že každý občan má právo držet a nosit zbraň. Ale zase aspoň něco, zvlášť v době, kdy by nás chtěli mocipáni z Brusele o zbraně okrást.

3 0
možnosti
PU

P50e64t83r 35U85h13e75r

3. 1. 2017 13:32

Nevidím v tomto návrhu problém, policie nikdy nebude a ani nemůže být všude.

12 0
možnosti
PA

Spolu s tím má přijít zpřísnění pravidel držení. IMHO počet držitelů klesne o ty, kdož nebudou mít chuť se odpovědněji připravovat a o ty méně zodpovědné. Čeho se konkrétně bojíte vy?

0 0
možnosti
MB

Osobní svoboda a právo se nějak zamotává. Viz přístup kotlíkové komise do sklepa - povolení netřeba. Řešení se tedy nabízí samo , zde pomoc p.Chovance ! Vyhlásíte otravu souseda za teroristu a volně jej zastřelíte ! 2 mouchy - jednou ranou ! Pak můžete očekávat komisi pouze se soudním povolením a když budete mistrně zdůvodňovat. možná bude i medaile za chrabrost ! Obrana obydlí - obrana ČR ! :-)

3 4
možnosti
ZW

Nic se v praxi nemění. V takové situaci je samozřejmě přípustné použít zbraň už nyní. Návrh ministra Chovance to jen posune z oblasti "běžného" zákona do Ústavy, což třeba znamená, že ke změně ústavního zákona je třeba třípětinová většina zákonodárců, na rozdíl od prosté většiny u běžného zákona. Takže by se tohle právo hůře rušilo, až se vymění věrchuška. Žádný jiný praktický efekt to nemá, jde samozřejmě převážně o symboliku, že nutná obrana a právo za splnění podmínek držet zbraň je součástí přímo Ústavy. Takže i když mám k ministrovi Chovancovi stovky výhrad a rozhodně jej ani jeho partaj nikdy volit nebudu, s tímhle souhlasím.

7 0
možnosti
Foto

Rv V Izraeli je to zcela normální a díky tomu počet teroristických útoků klesl.

13 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik