Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuju vám se důkladněj seznámit s tím co se poslední dobou děje v EU kolem regulace zbraní i s tím návrhem jako takovým. Pak to možná pochopíte. EU totiž připravuje dost nesmyslná a hlavně na naše poměry dost trvdá omezení vastnictví zbraní. Vše co dovoluje ten navrhovaný ústavní zákon už povolené dnes povolené je. Zádné dalšá prava (zakládat milice a podobné hlouposti) se nikomu nedávají. "Jen" se otázka vlastnicví a použití zbraně pro obranu zakotvuje v ústavě. To proto že EU nás může donutit podle lisabonské smlouvy mněnit zákony, ale ne ústavu. Navíc ten návrh má dost podpory i v opozici. Takže volby ho nemusí zásadně ovlivnit. Jo chovanec se z toho samozdřejmě snaží vytřískat něco před volbama, ale ten ústavní zákon je obecně potřeba. Protože pokud zajde EU se svými regulačními choutkami píliš daleko. Spousta dosud evidovaných zbraní se u nás prostě ztratí. Tomu se Chovanec musí pokust zabránit. To je opravdu jeho práce.

1 0
možnosti
Foto

P50e82t90r 89H53e18s53s

4. 1. 2017 16:21

A co je špatného na zákazu zbraní, už to funguje v Británii a není s tím žádný problém i bez EU. Pokud vím tak EU požaduje jen menší zásobníky. Za posledních 15 let u nás v ČB bylo legální zbraní zavražděno 10 lidí. Za celou ČR budou ty čísla mnohem vyšší.

0 2
možnosti
Foto

P17e71t56r 69H21e86s90s

4. 1. 2017 12:07

Podle mě je nejdůležitější tato věta, kterou jsem neoznačil výrazněji :

A v této situaci přijde MV s novým nesmyslným návrhem, který sněmovna stejně nestihne schválit.

Zdroj: http://petrhess.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=

Při rychlosti legislativního procesu ve sněmovně se nelze nezeptat, myslí to ministr Chovanec vážně? A po přečtení reakcí na tento blog je mi jasné, že mu spousta lidí skočila na špek. A to je dost smutné.

1 1
možnosti

Nevím, který soud by i za dnešní legislativy zkoumal oprávněnost použití zbraně v situaci, kdy by držitel legální zbraně zneškodnil teroristu, který by střílel do lidí. Dokonce i kdyby měl tu zbraň načerno, převážila by bohulibost zásahu nad jeho trestněprávním prohřeškem. Jinak si myslím, že odkazovat na Švýcarsko, kde jsou občané legálními držiteli vojenských zbraní, je dost nesmyslné. Oni sice ty zbraně mají, ale doma. Kdyby tam došlo k situaci, jako teď v Turecku, byli stejně bezbranní, jako všude jinde. Pochybuji, že většina Švýcarů chodí s pistolí v podpaždí.

0 0
možnosti

J32i37r45i 79J76u43n42e42k

4. 1. 2017 11:53

Legální držitel který použije zbraň a zabije nebo zraní kohokoliv, i v krajní nouzi, je u nás vždycky vyšetřován. Často obviněn a někdy v první instanci i odsouzen. Záleží na státním žalobci, soudci i policii. U nás by musel takový odvážlivec nejdřív nechat útočníka zastřelit několik lidí a pořídit videozáznam aby se vyhnul velkým problémům. Jinak je vždy na začátku označen za pachatele.

0 0
možnosti

Teď jsem narazil na tento blog. Stručné a jasné.

http://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=575972

0 0
možnosti
Foto

Tento návrh zákona především z praktického hlediska nic neřeší. Dává vám nějaké právo, které vám vzápětí bere odkazem na stávající zákon. Taková Ústava je směšná.

3 0
možnosti

Tak naše Ústava směšná je, když nechrání polovinu populace a nechá naše vlády zasahovat do "volnočasových aktivit" svých občanů a jejich potomků.

Mj. i obranyneschopné vrstvě obyvatelstva ČR (děti, mládež, přestárlí a citliví jedinci) totiž od roku 1946 může každá vláda (totalitní o netotalitní) vl. nařízením např. přikázat, že musí všichni bez vyjímky koncem března ve dvě hodiny vstát a natočit hodiny vpřed o 60 minut. Koncem října naopak a nikdo neví proč se tak děje. Prostě 16 lidí ve vládě nařídí a 10 milionů občanů poslechne. Nejde náhodou o oligarchií propracovaný systém vládnutí?

Že je takový postup demokratický (?) a neodporuje Ústavě ČR nám po osobní intervenci před lety potvrdil sám ombudsman, JUDr. Motejl. Kam jsme došli...?

0 0
možnosti

Jak je spravne uvedeno nize, ve Svycarsku je narod ozbrojen..

0 0
možnosti

Nazory autora jsou velice subjektivni...

Procy by obcan nemohl mit domka zbran..

To jeste z nas nedela Ameriku tricatych let

2 1
možnosti

Já to chápu jako hlavně jako pojistku proti snahám EU omezit, či přímo znemožnit držení palných zbraní. Takže jak Chovance nesnáším, v tomto má moji podporu.

2 1
možnosti
Foto

Jakou pojistku máte na mysli? Když EU řekne "omezíte právo držet zbraň, nebo vám seberem dotace" bude Rychetský první, kdo bude hlásat, že je to v souladu s naší Ústavou.

0 0
možnosti

Ve Svycarsku ma armada formu milice. Svycari maji zbrane doma. Excese, ktere popisije autor se nedeji. Armada predpisuje kazdorocne povinne strelby na mistnich strelnicich. Zneuziti armadni zbrane jsou vzacne vyjimky a vyvolavaji opovrzeni spolecnosti. Ono zalezi na vyspelosti obcanu jestli jsou schopni dostat zbran k drzeni a noseni.

1 0
možnosti

Říká vám něco "Když dva dělají totéž, není to totéž." ?

Mám vám připomínat rozdíly historického vývoje naší země a Švýcarska? Švýcarska, které je po stovky let hrdou nezávislou zemí a Česka, žijícího naopak po stovky let v porobě a po kráté přestávce navíc potom i v socialismu? A jaké mělo toto dopady na už tak rozdílnou mentalitu obyvatel obou těchto států? Prostě stejně jako v naší zemi nemůžete nechat odemčený byt či auto, nemůžete ozbrojit národ lokajů, zlodějíčků, křiváků, zbabělců a Švejků. (Je mi jasné, že jsem hodně bezohledně zevšeobecnil a dost lidí urazil a že za tuto pasáž slíznu mínuska.)

1 0
možnosti

to není jeho nápad, to dostal přikázáno z USA

2 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik