Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J90a82r79a 19R16a41n90k

22. 1. 2017 5:13

Diky za Vase zamysleniR^

0 0
možnosti
Foto

Hezky a výstižně napsané. Díky !:-)

0 0
možnosti

Zcela jste zmotal hulvátsví, lež a podvod pod termín politická korektnost. Kritiku od jiného blogera považuji za oprávněnou, i když sám bych volil slušnější formu.

0 0
možnosti
Foto

Njn, nějak se ta korektnost zvrhla.

Manipulátory aktuálně dělím na ty zřejmé a na ty, kteří se ještě nestihli dostetečně profláknout, jelikož jim ti první nedali příležitost (čas a prostor).

0 0
možnosti
Foto

Díky kritice pana Hornera máte u mě karmu.

0 1
možnosti

Pravda až na posledním místě :-P

1 3
možnosti

U bodu 1 máte chybu, politická korektnost se vyznačuje tím že témata která se nehodí jsou a)zamlčována,b) překrucována, c)zesměšňována.

Jako příklad demokracie můžeme uvést názor na imigranty. Nebavím se o jménech dávaných imigrantům ale o samotném statusu. Zatímco lidé podporující více imigrantů jsou politiky a médii honorováni, lidé kteří mají opačný názor, tedy méně imigrantů, jsou označováni za nácky, fašisty atd.

Tedy jsou označováni právě těmi nadávkami které zmiňujete. A je to pouze proto že mají odlišný názor.

Jako další příklad můžeme uvést fenomén oteplování planety. Již je dokázáno že to nebyla pravda, proto se již s pojmem oteplování planety skoro nepotkáte ale potkáte se s pojmem globální změna klimatu.

Podporovatelé této myšlenky dostávají granty, zakládají neziskovky a jsou všemožně podporováni politiky potažmo státem. Naopak ti co tvrdí že člověk není majoritní příčina změny klimatu jsou odsuzováni, přichází o granty, jejich výzkumy jsou rušeny a jsou také označováni jmény jako popírači atd.

Toto je politická korektnost kdy jediná správný názor je podporován ostatní jsou dehonestovány.

4 2
možnosti

Ani jedno tvrzení nemůžete dostatečně prokázat tak, abychom mohli ty argumentace obecně přijmout. Klimatologové mají různé názory a ty názory nikdo netají. Pokud je tu a tam nerovnováha v grantové podpoře, není to nic trvalého, vědecký obor jako takový by neexistoval, není to v dnešním světě možné. Naopak lze najít také mnoho případů vládní podpory předem zadaného výsledku bádání: škodlivost marihuany, mozková nedostatečnost levorukých a žen. Takových výzkumů by se našel bezpočet na všech stranách. Takže s politickou korektností to nemá vůbec nic.

1 2
možnosti

J13a52n 54R32á51ž

20. 1. 2017 13:52

Politická korektnost je synonymum pro zatajování pravdy, její ohýbávání a zkreslování, až po cynické lhaní.

P.S. Článek naprosto zbytečně mnohoslovně okecává, snad i omlouvá to, čeho politickou korektností chtějí odpůrci demokracie dosáhnout. A bohužel v mnoha případech již dosáhli.

3 2
možnosti

No, vy to musíte vědět, kdo jiný.

1 2
možnosti

Sorry, ale je mi z vás na zvracení 8-o

1 3
možnosti
Foto

A to je moc dobře. Protože, kdybyste ten článek chválil, měl bych velmi neblahý pocit.

4 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik