Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J66a72r27a 51R72a58n49k

30. 8. 2016 1:34

R^ tak v Syrii i nakonec na Ukrajine temer cely svet demonstace lidi ignoroval, ze se to nepovedlo a libi se to carovi....to uz je vedlejsi. A ze zacali temer ve stejnou dobu.....

0 1
možnosti
JR

J23a97n 13R55á48ž

29. 8. 2016 15:38

Proč má tolik lidí nesmyslný názor, že to, co nazýváme demokracií je univerzální model nejefektivnějšího systému vlády na světě? Proč se pořád domnivame, že systém, který jakž takž funguje v zemich s křesťanskými kořeny, bude fungovat stejně v zemich s muslimskými, hinduistickými, buddhistickými, či konfuciánskými kořeny?

Každá civilizace má svůj vývoj, v jehož průběhu se evolucí vykrystalizuje, který systém správy věcí veřejných je pro ni nejlepší. A nejlepší pro vývoj na této planetě je, že necháme každou civilizací i každý národ, aby si sám našel ten systém, který se ukáže jako efektivní.

P.S. Osobně jsem přesvědčen, že současný systém liberálně socialistické demokracie, který levicoví idealisté tak urputně obhajují, i když musí pozorovat, jaké deformace produkuje, ukazuje právě v tomto období své slabiny. Aby byla evropská demokracie inovována evolučně, ne revolučně, je to nejdůležitější co musíme všichni pohlídat.

2 0
možnosti
Foto

Nevím, kde se vzalo tvrzení, že do Lýbie, Afganistánu, chtěl někdo vyvážet demokracii.

1 1
možnosti
Foto

Tzv. demokracie je též toliko systémem mocenským. Jejím základním principem není toliko svoboda, ale i povinnosti. Obé však nelze NIKDY zajistit toliko tím, že je to ,,deklarováno". Zavádění, potažmo vývoz demokracie pak NIKDY NIKÝM NEBYL veden toliko z důvodů čirého altruizmu, ač kdy byl, či stále je takto prezentován. Vždy jde opět v reálu pouze o konkretní cíle konkretních zájmových USKUPENÍ. Tzv. demokracie je pak ve skutečnosti opět toliko jejich nástrojem.

2 1
možnosti
JP

Vyvážení demokracie tanky, je to vůbec demokracie? Spíše teror, který má krýt jiné úmysly.

1 1
možnosti
Foto

Kam se demokracie vyvážela tanky ?

0 1
možnosti
BM

Zatím asi nikdo nepřišel na to že, demokracie se nedá darovat, nedá se vnutit, nedá se koupit nedá se vyvážet. K demokracii se musí dospět. A v každém státě se může i nějakým způsobem lišit od ostatních. Tam kde není svobodná vůle a kde chybí "vyzrálí" politici, kteří půjdou s lidem a budou si jich vážit (nejenom před volbami) demokracii nelze získat. Jsou to pak různé demokratické paskvily, asi jako u nás.

2 0
možnosti
JH

A jak mají ti "vyzrálí" politici vzniknout? A nejsou tak trochu vzorkem nás všech, voličů? Co to je jít s lidem? Já mám o životě určitě jiné představy než Vy nebo někdo jiný(to nemyslím zle). Půjde se mnou nebo s Vámi? Bude si víc vážit mě nebo Vás? Tím chci říct, že u nás není paskvil demokracie, u nás je demokracie taková, jakou jsme si já i Vy vytvořili a dále vytváříme. Buď volíme nebo nevolíme, angažujeme se nebo ne. Ale je to pouze na nás.

2 1
možnosti
SN

:-).....Víte autore jaký byl stanoven cíl vývozu demokracie formou

"arabského jara" ? Já Vám to důvěrně prozradím ! Zaplavit Evropu hordamí emigrantů, což se perfektně podařilo ! Myslíte, že to tak nebylo? V politice žádné náhody neexistují. Všechno je dopředu perfektně propočteno, výsledek se musí dostavit ! A dostavil se. Dnes sklízíme plody vývozu " demokracie". !!!!!!

2 6
možnosti
JO

J50i80ř91í 64O41u39š63k12a

30. 8. 2016 17:14

Můžete mi prosím, pane Nováku sdělit, z jakých zdrojů jste došel ke svým tvrzením o cílech vývozu demokracie formou "arabského jara" ?

0 0
možnosti
Foto

Západní politici si to představovali příliš jednoduše: Svrhneme diktátory v Iráku, Lybii, Sýrii, proběhnou tam svobodné volby a v zemích zavládne demokracie. Diktátory se víceméně svrhnout podařilo, zavést demokracii však nikoliv. Je to tím, že v těchto zemích žádné demokratické tradice neexistovaly a moc se zde vždy získávala pomocí ozbrojeného násilí. Jeden člen saudské královské rodiny se prý před pár lety vyjádřil: "Kdybychom v Saudské Arábii zavedli demokracii, tak každý kmen zde bude mít vlastní politickou stranu a vlastní ozbrojené síly."

4 0
možnosti
JL

"Zavádění demokracie" násilím je poměrně riskantní a časově náročná hra, vyžaduje velké lidské kapacity a investice. Američani to zkusili, protože mají obrovskou vojenskou převahu proti zemím, jako je např. Afghánistán, ale stejně se jim to nepodařilo. Irák vzdali a Afghánistán na demokracii určitě nevypadá, o Libyi nemluvě. Vtip je v tom, že Američanům už se nechce umírat při dlouhodobých okupacích, jako byli ochotni umírat za druhé světové války. A Evropanům se nechce už vůbec nic. Německu a Japonsku se sice podařilo vnutit demokracii, ale oběma zemím nic jiného nezbývalo - a jsou svým způsobem okupované dodnes - Američané zůstávají vojensky přítomni v Německu a na Okinawě - oběma zemím byly vnuceny demokratické ústavy. Jejich armády byly omezeny, obě země se musely zříct jaderných zbraní... S muslimy je to složitější - jde o kulturní konfrontaci, kdy se miliony muslimů již do Evropy nastěhovaly a pokračují v tom dál - nejde o válku, ale kulturní invazi. Ovšem cizorodé kultury nebyly v Evropě nikdy vítány, stačí si vzpomenout na Židy a pravoslavné církve - ani ty neměly moc šancí se zde udržet. Katolíci a pravoslavní mají mezi sebou nepřátelskou řevnivost snad dodnes.

1 0
možnosti
LJ

Prvým předpokladem zavedení demokracie je uznání rovnosti všech lidí. To v muslimském státě není možné, pokud se uplatňuje právo šáríja. Podle něho musí soudce v případě sporu křesťan-muslim rozhodnout ve prospěch muslima...atd.

1 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik