Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji. Pokračování je ještě mnohem lepší než váš první článek. Je osvěžující číst text někoho se zdravým rozumemo a oplývajícího kritickým myšlením. Zvláště v současné době panující paranoidní hysterie. Zasloužená karma.

3 1
možnosti
AK

Myslím si, že nejsou jen dva druhy občanů - sluníčkoví vítači a nebo paranoidní hysteričtí odmítači.

Největší je podle mne třetí skupina občanů, o které se ovšem příliš nemluví, protože shora uvedení extrémisté jsou pro média mnohem přitažlivější.

Jsou to občané, kteří vidí, že po území EU se pohybují statisíce lidí, o kterých toho nikdo moc neví a že tuto situaci politici neřeší. To vzbuzuje pochopitelné obavy.

Jediné co politici zatím vymysleli je, jak vnutit migranty svým sousedům (cílové země) a jak vynadat těm, kdo se rozhodli chránit hranice své země vlastními silami (tranzitní země). To ovšem obavy občanů nijak nezmenšuje.

Rádi by slyšeli kolik imigrantů hodláme přijmout, na jak dlouho, za jakých podmínek, jak a jak rychle budeme vracet ty, kteří nezískají statut uprchlíka.

Nebo hodláme pokračovat v současném neformálním bezvízovém styku a přijímat v Evropě každého kdo si zamane na neomezenou dobu?

Je třeba je ubytovat, nakrmit, dát jim kapesné.

Jak to zorganizujeme, kolik to bude stát a jak to zaplatíme?

Budeme to financovat tak, že budeme požadovat solidaritu těch, kdo zatím neplatí daně s těmi, kdo daně platí - likvidací daňových rájů? Nebo zvýšením snížené sazby DPH z 15 na 20%?

Odpověď na tyto otázky ovšem nikde neslyší a tak jejich obavy nemizí.

2 1
možnosti
AP

Po přečtení obou příspěvků jsem pochopil to hrozné nebezpečí těchto nenormálně myslících lidí ( většinou za neše peníze ) . Jestliže někdo obhajuje v 21. století právo Šaríja pak nevím co k tomu říci. pokud se uplatňuje v Asii je to jejich věc. Do Evropy to ovšem nepatří. Různé humanitární vysoké školy chrlí mnoho absolventů a ti končí v neziskovkách a jsou to pijavice a paraziti, kteří podkopávají naše tradice.

2 2
možnosti
JR

J55a15r39a 36R48a20n86k

1. 10. 2016 22:26

Jako znalec koranu, pane Pribyle a jako znalec islamu v zemich kde je - urcite jste tam byl, byste mel vedet, ze se ono pravo sharia meni od zeme k zemi. Fanatiku je v islamu mnoho, ale zacina jich v Cesku byt take dost.

1 1
možnosti
MK

RvRvRv Takto se může vyjadřovat jen dobře placená hlásná trouba nějaké "uprchlické" neziskovky. Ač se nedomnívám, že je to Váš případ, to srovnání by Vám mohlo napovědět.

Pro názornost rozeberu jen jeden Váš blábol. Tvrdíte, že šária se ateistů netýká; u islámských soudů se řeší islámské rozvody a majetky. Jistě je Vám známo, že žena musí mít MUŽSKÉHO zástupce! Zjevné potvrzení textu Koránu, že ženy hlas má jen poloviční právní váhu. V sekulárním demokratickém státě platí zákony pro všechny občany bez výjimky, tedy i pro muslimy! a v žádném případě nelze uplatňovat pravidlo, jehož základ je v nerovnosti pohlaví. K neplatnosti tohoto islámského pravidla se ještě žádný muslimský spolek nepřihlásil; včetně toho našeho: ÚMO.

Pro porušování zákonů uvnitř spolku byla už nejedna sekta zakázána; proč by stejný zákaz nemohl být uplatněn i u muslimů?!!

7 3
možnosti
ZH

Proč jste je už dávno nežaloval? Protože nemáte důkazy, jimiž byste svoje plky doložil. Zachraňte ty nebohé ženy, na nichž vám tak záleží a žalujte ty strašné spolky.

1 1
možnosti
PS

To nemůžete myslet vážně! Pokud ano, nemá smysl s vámi diskutovat . Je to marné. Jenom se modlím, aby takových jako vy bylo co nejméně a co nejmíň ovlivňovaly dění v Evropě.

8 2
možnosti
Foto

Myslím, že jste to trefil úplně přesně, nelitoval svých vlastních peněz, aby pomohl, na rozdíl od něj dnešní sluníčkáři nelitují peněz všech daňových poplatníků a čerpají z nich bezostyšně a bez ohledu na to, zda s tím ti daňoví poplatníci souhlasí nebo ne. Až si to budou sluníčkáři všechno platit ze svého, nebude s tím problém, já raději dávám přednost podpoře lidí, kteří jsou mi bližší způsobem života, mají přibližně stejné hodnoty. Raději podpořím matky samoživitelky z Čech, místní důchodce, či místní potřebné než někoho z druhého konce světa, kdo o to nakonec vlastně ani nestojí, kdo je schopen kousat do ruky, která ho živí.

13 1
možnosti
Foto

Pane Polický, s tímhle daleko nedojdete, zrazovat vlastní a podporovat cizí se nevyplatilo nikdy. Jsou věci, které nemůžete změnit, podbízení se cizákům a kašlání na vlastní, nikdy nikomu prospěch nepřineslo, tak to je, bylo a bude. Cizáci Vás neocení a vlastní Vás zavrhnou, ba co hůř, imigranti to chápou výrazně lépe než my, kteří jsme zblblí civilizací. :-/

Jen je škoda, že jste se nevymezil slovně, docela by mě zajímalo, jestli raději podpoříte vlastní nemocnou matku, invalidního souseda, místní samoživitelku, jejíž manžel propil játra, chudou sestru nebo cizího dvacetiletého přivandrovalce. Jsou to lidé jako my, jen někteří jsou nám bližší a jiní ne a celý svět zkrátka zachránit nemůžeme.

6 1
možnosti
Foto

Dobrý text přivolává jako mucholapka všemožné znalce z Brna i okolí. Oni se tetelí blahem nad tím, že mohou něco napsat do diskuse a podělit se o pár svých nesmyslů. Ale jinak jsou neškodní autore. KarmaR^

4 11
možnosti
JK

... napsal člověk, jehož nejčastějším způsobem dokázání pravdy je prohlášení protiargumentu za nesmysl... :-)

12 0
možnosti
KB

Oba vaše blogy ukazují, že sluníčkářství je prostě nová ideologie, která nahradila vyčpělý marxismus., ale ve výsledku vede ke stejnému cíli.

15 1
možnosti
DS

Vidím, že autor zaznamenal posun k účelové propagandě.Uprchlící nečelí etnicky či nábožensky motivované genocidě, proto není vhodné je přirovnávát k Židům. Oběti i útočnící jsou ze stejného etnika, stejné víry, proto podobné přirovnání je nemístné. Nečelí genocidě. Protokoly Sionských mudrců jsou fikce od carské policie, teroristické muslimské organizace smutný neoddiskutovatlný fakt.

3 1
možnosti
JR

J94a32r34a 79R82a58n42k

1. 10. 2016 22:30

Vidim, ze Vam vsem bude lepe, az si uvedomite, co se ve svete deje a ze jine uz to nebude, ted zalezi pouze na dobrych statnicicih bez bonmotu, ale s poradnou imigracni politikou :-):-)

0 0
možnosti

Klaus by řekl: Nevěřím tomu, že to byť jen na okamžik můžete myslet vážně.

4 2
možnosti

P18e48t42r 33Č77e14j43k42a

30. 9. 2016 16:52

Jinak ještě jeden komentář - ono je třeba si uvědomit, že vůbec není důležité, co jako sluníčkář CHCETE, ale jaké konečné dopady to vaše chtění a jednání ve skutečnosti má..... Svět totiž nikdy není takový, jaký bychom si přáli - představte si, že on by si přál svět plný lásky, respektu, úcty k druhému, bez jakýchkoliv zločinů a nenávisti asi úplně každý, ale realita je bohužel poněkud jiná... Idealismus je hezký z hlediska vizionářství, ale bohužel - idealismus je třeba ohraničit základní mírou pragmatismu a racionality - tzn. nevycházet z toho, co si přeju, aby bylo, ale z toho, co se opravdu děje - a obvykle to moc hezké, nebo potěšující nebývá....

7 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik