Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Více než 70 % práva šaríja se zabývá vztahy s nevěřícími (nemuslimy) a velice podrobně řeší jejich pozici v rámci prostoru ovládaného islámem i mimo něj. O právu šaríja rozhodně nelze říci, že "pro nás neplatí". Podstatné je, co říká přímo právo šaríja a nikoli to, co si o tomto právním systému myslíte Vy a nebo já.

Váš způsob chápání Koránu jako zastaralé, nekonzistentní a protiřečící si knihy je sice Vaším východiskem, ale není východiskem islámu. Korán je v islámu chápán jako přímá řeč Allahova, jako "nestvořené Slovo Allahovo" (nestvořené, tedy věčné). Prorok Muhammad není považován za autora Koránu, tím je přímo Allah, proto je chápán jako Allahův Zákon, který je platný pro všechny časy. Naším východiskem při zkoumání Koránu nemůže být náš názor, ale názor vyznavačů islámu, tedy muslimů.

Zdrojem křesťanského fanatismu je většinou zásadní pokřivení a deformování původního zdroje účení, za které můžeme považovat biblická evangelia, ovšem zdrojem islámského fanatismu je pravý opak tohoto procesu. Zatímco z fundamentálního přístupu k Bibli se rodí většinou naprostý pacifista, z fundamentálního přístupu ke Koránu naprostý militarista.

Co se týče uprchlické krize, tak je nutné si uvědomit, že ta je přímým důsledkem vnitřního konfliktu islámu, který existuje již celá staletí. Tento konflikt má bohužel v současnosti jednu z eskalujících fází. Uprchlické tábory v Německu musejí být organizovány tak, aby se pokud možno mezi sebou nepotkávaly znepřátelené strany, bitky jsou tam na denním pořádku. Imigranti si válečné schéma ze svých domovských zemí přinášejí s sebou. Imigranti nejsou jen uprchlíky před krizí, ale v podstatné míře jsou také těmi, kdo tu krizi způsobili.

Srovnávat současnou situaci muslimů se situací Židů za nacismu je morálně nepřijatelné, protože islám se do likvidace Židů fatálním způsobem zapojil. Navíc momentálně z Evropy prchá nejvíce Židů od konce druhé světové války, zatímco muslimové naopak přicházejí. Což ukazuje na skutečnou podstatu problému.

34 0
možnosti
JP

Darecci vam klidne uriznou hlavu podle prava saria - i kdyz vy si muzete myslet, ze to pro vas neplati.

2 0
možnosti
MS

Já nevím jestli to děláte schválně,nebo jste opravdu tak hloupý!

Ad Šaría)Dáte mi vy osobně ruku do ohně a hlavu na špalek,že se v budoucnu šaría nevztáhne i na nemuslimy?Argumentujete jen v teorii,stejně jako vaši názoroví odpůrci.Rv

Křesťanství na rozdíl od Islámu prošlo v době osvícenské reformou.Jakou reformou prošel Islám?Rv Zruší snad Turecko,nebo Saúdská Arábie svou Islámskou policii?! Omluví se Erdogan za svůj výrok:! "Mešity jsou naše kasárna,minarety naše rakety a migranti naše armáda!"? Kolik je salafistů v EU,když tu tak pěkně zveřejňujete počty?

Všichni z nás mohou zajít na sociálku.Ano to mohou,ale nic nedostanou,protože spousta z nás slušnočechů nesplňuje limity pro výplatu dávky,ale platit musíme jak blbočeši.Rv

Merkelová šlechetně pozvala uprchlíky ze Sýrie;-D;-D;-D.Výborně!!Takže všichni maročané,tunisané,alžířané - obvinění ze sexuálních silvestrovských útoků,smějící se policajtům - jsou jen třísky,když se kácí les.Buďte rád,že na silvestra v Kolíně n R. nebyla vaše žena nebo dcera - pokud ještě od vás neutekla za vaše názory.

Souhlasím,že fanatikem může být i nemuslim,vy jste očividným důkazem.RvRvRv

36 0
možnosti
MS

Důchodci,samoživitelky,nemocní nikdy z nich není tak bídný jako běženci.

RvTohle srovnání je největší ubohost,kterou jsem kdy na idnesu četl.RvJe vidět,že internet snese všechno a do očí by jste to důchodci, samoživitelce, nemocnému neřekl.Vy že jste kantor?Rv

8 0
možnosti
PD

P85e27t17r 19D66r22a58p20a96l

30. 9. 2016 10:40

vážený pane, v prvním odstavci jste mi vlastně odpověděl na mou otázku z minulé diskuze...jestli budou mít příslušníci jiných kultur jiné zákony, respektive jestli budou muset dodržovat ty naše. Ano, je to tak, jak jsem si myslel, vy sluníčkáři jste schopní rozdělit stát na my a oni, kdy pro jednoho platí jiné zákony než pro druhého. To je prostě nepřijatelné

21 1
možnosti
VH

Velka omluva za minus melo byt jasne plus.

0 0
možnosti
ES

Šaría opravdu platí pouze pro muslimy, my ostatní jsme káfirové, jimiž se není třeba zabývat, lze jim lhát, je třeba je ponížit, přimět k placení zvláštní daně, zničit je.

Je to jen otázka poměru obou skupin ve společnosti.

25 0
možnosti
BH

Dobrej pomatenec co si užívá teplé místečko na slunci od našich předků!!

17 0
možnosti
Foto

Hmmmm, takže jste opravdu naivní....:-/

15 0
možnosti
LV

Používat Britain First jako zdroj pro británii je jako používat Národní demokracii pro Česko.

1 1
možnosti
Foto

kdyby to šlo, za to , co tam sdělujete, normálně bych Vás objala...nekydáte na ženskou, která projevila , že je víc člověk než vypočítavý politik, píšete o situaci lidí, kteří opravdu s málem unikají před tím, čeho i my se bojíme...snažíte se být prostě zcela normálním humanistou.... musím letět... diskutovat s nikým o tomhle nebudu... to pro jiné... pro Vás karma.

5 9
možnosti
ZJ

Ti utíkají mají opravdu málo. Snad nějaký tisíc dolarů. A v tom fofru postráceli všechny doklady. Jenom mobil ne.

4 1
možnosti
KC

Nebojme se šaríi, pro nás neplatí, píše autor. Dodal bych zatím !! A nad tvrzením že paní Merkelová našla odvahu a projevila šlechetnost vůči běžencům, lze úspěšně pochybovat. Právě ona způsobila, že proces nebyl zvládnutý, s běženci přicestovaly tisíce zabijáků, kteří čekají na příležitost a kromě toho drtivá většina imigrantů se přišla do Evropy napakovat, před válkou jich utíkalo jen minimum. Pologramotní a nesnášenliví mohamedáni nás zatím obohacují jen v tom, že soužití s nimi nebude žádná romantika. Pan autor je popleta, měl by si častěji připomínat, že všechno je jinak a literární výpotky si raději odpustit !

15 2
možnosti
VV

Pan autor asi bude v pohodě, když tady budou kamenovat nějakou ženu nebi vraždit "ze cti". Co na tom, on je zřejmě ateista, jeho se to netýká.

8 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik