Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Zase jeden, co na to jde direktivně .Kdybyste se radši zasazoval o to, aby se v hodinách angličtiny skutečně učilo a nedělaly se nesmyslné "projekty".

8 0
možnosti
Foto

První a jedinou podmínkou pro učení se jazyků je motivace. Nic jiného ji nemůže nahradit.

V 17 letech byly mé znalosti němčiny zcela katastrofální, prostě naprosto tristní. Ač jsem několik let navštěvoval kurzy, neměl jsem opravdu prakticky žádné znalosti tohoto, dnes opomíjeného jazyka.

Ale, pak se objevila motivace. Měla dvě nohy a dvě ruce, jedno základní, primární příslušenství a dvě sekundární příslušenství a bylo to.

Příslušný jazyk začal skákat do hlavy automaticky. Kamarád, orientovaný spíš na SSSR o takovém způsobu výuky ruštiny říkal "Vodku i molodku".

A co vtipného najít pro angličtinu? Tak třeba: "What I am looking for is to have a good .....". Nebo "One handful is enough more is too much".

A já, když už jsem z té horizontální polohy uměl slušně německy, jsem si řekl: Když šla němčina, půjde i angličtina. A nakonec mi za to někteří ještě spílají.

1 0
možnosti
OF

Too much sex makes you shortsighted .;-D

1 0
možnosti
PN

P74e81t15r 51N61ě53m53e56c

19. 10. 2016 10:37

Dnešní mládež běžně sleduje nové seriály v originále na netu, televizi nesledují. Jistě ne všichni.

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Naši septimáni mají úroveň C1 (a dobré učitele, včetně rodilých mluvčí)

0 0
možnosti
Foto

Abyste mohl při sledování filmu s titulky procvičit angličtinu, musíte mít poměrně velkou slovní zásobu. Jinak totiž jen čtete ty titulky a mluvené slovo prakticky nevnímáte (protože nestíháte). Kromě toho je samozřejmě jasné, že pokud filmovou tvorbu nijak zvlášť nevyhlesdáváte, je Vám celkem jedno, jestli je v originále nebo dabovaná (stejně ji neshlédnete, když Vás nezajímá).

Dnešní mládež skutečně visí na internetu a během on-li her si cizí jazyk (ne jen angličtinu) skutečně může procvičit, neboť konverzace bývá často mnohem pestřejší, než by člověk čekal s ohledem na obsah hry. Dnes už se ani tak nechatuje jako komunikuje přímo přes mikrofony a sluchátka. Fakt je, že při tom dítě pochytí i různé nespisovné výrazivo, může se naučit i chyby, které dělají nerodilí mluvčí (komunikují spolu hráči mnoha národností celého světa). Tyto chyby však dobrý učitel v hodinách příslušného jazyka může korigovat.

4 0
možnosti
JV

Ještě horší je, že neumí ani správně česky! :-(

5 0
možnosti
Foto

Přílišný přísun informací v agličtině bohužel deformuje češtinu. Pak se v češtině teenagerů objevuje typický anglický slovosled, případně neobvyklá spojení pramenící z angličtiny (třeba známé "Mějte hezký večer!" ), někdy i nepochopení významu slova.

3 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik